25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 22 Januar 2014 01:03

Nizah Hukić

KOCKICE: S nama je danas i jedan pravi profesionalac, bivši uspješan nogometaš, a danas šef struke u NK Čelik Zenica, gosp. Nizah Hukić.

Gospodine Hukić, možete li nam reći koju riječ o planovima NK Čelik za nastavak sezone?

Trener NK Čelik – Nizah Hukić: Nk Čelik u novoj 2014. godini prvo okupljanje, odnosno prozivku, imao 15.01.2014., a zatim 16. I 17.01. slijedili su planirani ljekarski pregledi igrača. Nakon toga bismo se trebali preseliti u toplije krajeve, našu stalnu zimsku bazu; Rovinj gdje bismo trebnali odigrati 4-5 pripremnih utakmica, te spremni nakon toga dočaketi ekipu Sarajeva u prvoj utakmici nastavka sezone.

KOCKICE: Kakve su ambicije Čelika u nastavku sezone i na koje to mjesto na ljestvici NK Čelik cilja?

Trener NK Čelik – Nizah Hukić: Pa gledajte; mi nismo uspjeli ostvariti ambicije s početka sezone i prvih sedam ekipa nam je pobjeglo na ljestvici, dok smo opet mi, na 8. Mjestu pobjegli ostatku ekipa. Ipak, teško je vjerovati da se možemo priključiti samom vrhu do kraja sezone.

KOCKICE: To znači da je Kup onda jedina prava opcija za Čelik ove sezone?

Trener NK Čelik – Nizah Hukić: Da, Kup je naša opcija od početka prvenstva, i uz povoljan žrijeb, nadamo se i vjerujemo da možemo ostvariti dosta visoke ciljeve u Kupu BiH.

KOCKICE: Upravo takav rasplet situacije u Kupu Vam želi i ekipa našeg portala,ipak je Čelik ponos našeg grada.

Trener NK Čelik – Nizah Hukić: Da, cilj nam je, prije svega, vratiti gledatelje na stadion Bilino Polje i to u što većem broju. Oni su nam uvijek davali najsnažniji vjetar u leđa.

KOCKICE: Kakva je to koncepcija igre koju Nizah Hukić forsira u novom Čeliku, kakva je Vaša vizija igre Čelika?

Trener NK Čelik – Nizah Hukić: Svaki trener ima svoju viziju nogometa. Ja sam i kao igrač bio takav da sam uvijek igrao za gol više, bez mnogo kalkuliranja, i tako to danas tražim od svojih igrača koji nedvojbeno znaju igrati nogomet. Mi se idemo nadigravati i davati golove, igrati kreativno i lijepo i nadam se da će to publika prepoznati.

KOCKICE: O da, gosp. Hukić, građani ovog grada to prepoznaju i grad već neko vrijeme bruji o novom, podmlađenom Čeliku, s novom, boljom i ljepšom vizijom igre, pa se iz tog nekog pulsa javnosti da iščitati da se ponovo vraća, početkom sezone poljuljana, vjera u Čelik.

Trener NK Čelik – Nizah Hukić: Pa gledajte, ja se nastojim oslanjati na domaće snage jer smo mi premala i presiromašna sredina za skupe kupovine igrača sa strane ili pak iz inozemstva. Smatram da imamo dovoljno talentiranih, naših, mladih igrača i dobru školu nogometa koja nam je garant vjere u bolje nogometno sutra.

KOCKICE: I za kraj gosp. Hukić, došli ste posjetiti malonogometni Božićni turnir zeničkih župa. Šta mislite o do sada prikazanoj igri i kvalitetu nadmetanja?

Trener NK Čelik – Nizah Hukić: Činjenica je da kad župe igraju da to nisu igrači profesionalci, ali da je dosta borbeno, zanimljivo pa i kvalitetno, to se može reći. Ekipe su dosta izjednačene i momci prikazuju mnogo žara u igri, napeto je. Istina da kvalitet Božićnog turnira nije baš na onoj razini kad su u njemu sudjelovale i profesionalne ekipe iz svih krajeva BiH i Hrvatske, ali možda niti ne treba biti; ovo je ipak turnir župa gdje je glavni cilj kvalitetno sportsko druženje – ostavimo profesionalce profesionalnim borilištima. Ovdje je ipak dovoljno borbeno i zanimljivo i bez toga.

KOCKICE: Hvala Vam lijepo na ovom intervjuu i mnogo sreće u daljnjem radu, a timu Čelika mnogo sportskog uspjeha!

Trener NK Čelik – Nizah Hukić: Hvala i Vama, te mnogo uspjeha s Vašim portalom.


http://www.kockice.ba/hkd-napredak/intervju-s-trenerom-nk-celik-gosp-nizahom-hukicem/