19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 04 Januar 2014 01:20

Hadžiahmetović se oporavlja

Nermin Hadžiahmetović, bivši trener Čelika i Sarajeva je prije nekoliko dana zbog srčanih tegoba smješten u bolnicu, prvo u Zenici, a zatim u Tuzli gdje je bio podvrgnut operaciji kojom mu je ugrađen bajpas.Hadžiahmetović (60) je tvorac velike generacije Čelika, koja je osvojila prvu titulu prvaka nezavisne BiH, a od bh. klubova još je vodio Sarajevo i Olimpic, bio je i selektor mlade reprezentacije BiH, a prvi posao u inozemstvu bio mu je angažman u slovenskom Primorju iz Ajdovščine. Bio je i trener u Bahreinu, a u saudijskom Al Itihadu pomoćnik pokojnog Tomislava Ivića. Posljednji angažman u bh. klubovima Hadžiahmetović imao u Slobodi iz Tuzle.

 

Nakon što je na Kardiohirurgiji u Tuzli uspješno obavljena operacija, bivšeg Šefa stručnog štaba NK Čelik posjetila je delegacija od nekoliko igrača iz''zlatne generacije'' crno-crvenih. Kapiten Sabahudin Bujak, nekada odlični veznjak Benjamin Terzić i ponajbolji fudbaler Čelika u tom periodu Jasmin Memišević, boravili su u gradu soli, gdje su u ime svih nekadašnjih Hadžiahmetovićevih pulena bivšem šefu izrazili podršku kao i želju za što bržim ozdravljenjem.

 

Prema njihovim riječima, nekadašnji selektor mlade reprezentacije BiH se oporavlja i za nekoliko dana bi trebao biti pušten na kućno liječenje, a Hadžiahmetović se posebno obradovao zbog posjete svojih bivših igrača, koji su tako pokazali da nisu zaboravili jednog od najtrofejnijih bh. trenera.

 

http://scsport.ba/vijest/66518

Povezani članci (by tag)