29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 14 Novembar 2013 03:16

Adi Bambur

Već smo objavili da su košarkaši KK Zebac, uokviru trećeg kola A2 lige KSBiH, pobjedili u Areni Zenica favorizovanu ekipu Gračanice sa rezultatom 90:79.  Najbolji pojedinac i ujedno i strijelac u ovoj istorijskoj, te prvoj domaćoj utakmici u seniorskoj konkurenciji u Zenici i prvoj pobjedi u prvenstvu, bio je Adi Bambur sa 38 poena.


Nakon ove pobjede na oficijelnoj facebok stranici kluba KK Zebac su objavili slijedeće:

"Bambur Adi je rođen 1990.godine u Zenici i počeo je igrati košarku sa trinaest godina. Visok je 202cm i igra na poziciji krila (košarkaškim žargonom rečeno "tricu"). 

2006. godine u Školi košarke "Jordan" nastupao je za selekciju juniora da bi nakon toga potpisao svoj prvi profesionalni ugovor za ekipu HOOK "Vitez" iz Viteza. 

2013. godine ponovo se vraća u Zenicu i naravno priključuje se ekipi KK"Zebac" iz Zenice, koji je bio njegov matični Klub (ŠK"Jordan"). Adi je s pravom izabran za kapitena ekipe i uživa puno povjerenje trenera i suigrača. U okviru A2 lige KS BIH gdje se takmiči KK"Zebac" Bambur Adi je u tri odigrana kola postigao čak 67 poena (KK"Gradina" Tešanj 17 poena, KK"Iskra" Bugojno 12 poena i KK"Gračanica" Gračanica 38 poena).


KK"Zebac" je ponosan što u ekipi ima jednog ovakvog igrača, koji je dokazao da broj 13 kojeg Adi nosi nije nesretan i da tim u kojem igra ima karakter! Adiju želimo još mnogo dobrih utakmica i da u skoroj budućnosti svoje košarkaško znanje i talenat prezentira na višem nivou takmičenja. ZEnica BAsketball Club".

 

E. Imamović za Zenicablog