29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 14 Oktobar 2013 06:33

Tomislav Kašljević

Tomislav Kašljević, jedan od najuspješnijih muzičkih producenata u regionu, tvorac je fantastične priče "Indexi i prijatelji", koja je ponovo napunila dvorane u Zagrebu i Beogradu. 

 

U koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" i Sava centru hiljade posjetilaca uživale su u neprolaznim pjesmama "Bacila je sve niz rijeku", "Predaj se, srce", "Da sam ja netko", "Žute dunje" koje su izvodile regionalne zvijezde Arsen Dedić, Halid Bešlić, Mladen Vojičić Tifa, Dado Topić, Gorana Karan, Seid Memić Vajta... Kašljević ne štedi ni truda, ni vremena, ni novca da od zaborava sačuva pjesme kultne sarajevske grupe.

 

Zeničanin sa zagrebačkom adresom idejni je tvorac i projekta "Sevdah u Lisinskom", koji, kako kaže, radi iz velike ljubavi i to smatra svojim dugom domovini. Kašljević je u bogatoj karijeri sarađivao s najvećim regionalnim zvijezdama i za koncerte u njegovoj organizaciji uvijek se traži karta više. On se može pohvaliti i organizacijom velikog koncerta svjetske zvijezde Stinga, koji je održan u Zagrebu.