19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 08 Oktobar 2013 03:42

Zlatni olimpijac bez posla

Ovo je prvi put za mojih 18 godina bavljenja sjedećom odbojkom da me neko primi u Zeničko-dobojskom kantonu, - kazao je Nizam Čančar, član reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci. Ovaj sportista za sobom, uz nedavno održano Evropsko prvenstvo u Elblagu (Poljska), kada je reprezentacija BiH osvojila „zlato“ , ima ukupno pet medalja sa olimpijade , svjetskih i evropskih prvenstava.

 

Tu je više od 50 medalja koje je kao član tri odbojkaška kluba osvajao na različitim takmičenjima. Igrao je za Čeliki, za Zenicu, a sada je član sarajevskih „Fantoma“. Ukupno pet puta u svojoj bogatoj igračkoj karijeri proglašavan je najboljim smečer-blokerom na svijetu! Uz sve to, Nizam je nezaposlen. Živi u Tišini kod Zenice sa majkom, sestrom , dvoje djece i suprugom u porodićnoj kući. Na treninge putuje.

 

Ponosan je član reprezentacije koja je oborila rekord u ekipnim sportovima po broju osvojenih zlatnih medalja. To malo ko zna, ali reprezentacija BiH sjedeće odbojke osvojila je osam „zlata“ na Evropskim prvenstvima. Čestitajući Čančaru na izvanrednom rezultatu i na posljednjem Evropskom prvenstvu, premijer Munib Husejnagić se zahvalio ovom sportisti za do sada učinjeno, obećavši da će osvajanje zlatne medalje u Elblagu nagraditi sa hiljadu KM i izrazio uvjerenje da prvi susret u Vladi Kantona, neće biti i posljednji jer vjeruje da će nas ovaj skromni ratni vojni invalid, svojim rezultatima još mnogo puta obradovati.

Povezani članci (by tag)