Printaj ovu stranu
nedjelja, 12 Maj 2013 09:28

Ekonomska:50 godina 1.generacije

Učenici dva razreda prve generacije Ekonomske škole u Zenici, generacije 1959. – 1963., okupili su se jučer pred svojom školom, danas Drugom gimnazijom, da obilježe pedeset godina mature. 

 

- Od pedeset sedmero koje je maturiralo, živo nas je četrdesetero, za troje nismo saznali ni gdje su, ni jesu živi. Na proslavu pola vijeka mature je došlo dvadeset četvero, sedmero iz Srbije i Hrvatske, ostali i danas žive u Zenici i Sarajevu, kazao nam je Miro Janjušić. 

 

Među „zlatnim“ maturantima je bila i Bahra Bihorac Tanović, koja je te 1963. ocu donijela „diplomu po želji“, da bi se potom iznova školovala u Medicinskoj školi i na fakultetu, a danas je ljekar u penziji. 

 

POGLEDAJTE VIDEO:

 

 

 

Maturanti prve generacije odlično su se držali na proslavi, a među njima su bila i trojica njihovih profesora, razrednik jednog od dva odjeljenja Ljubo Pejić, te Mustafa Tanović i Muhamed Šabić proslavili su „zlatni jubilej“ zajedno sa svojim tadašnjim učenicima, dok im se telefonom javila i profesorica Nada Preradov Hadžialagić, koja živi u Novom Sadu. 

 

 

50ekze1

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)