Printaj ovu stranu
srijeda, 17 April 2013 07:38

Marin Popović

 Nogometaši Čelika marljivo treniraju i pripremaju se za naredno kolo i gostovanje na Grbavici. Utakmica prošlog kola protiv Zvijezde iz Gradačca će jednom igraču ostati zauvijek u sjećanju. Mladi 17-godišnji napadač Marin Popović koji igra za juniore Čelika u posljednje vrijeme sve više dobiva šansu za igru , a protiv Zvijezde je postigao svoj prvi gol za seniore kluba s Bilinog polja.

 

 

"Čitav život sam sanjao da zaigram za seniore Čelika i postignem gol, a protiv Zvijezde sam ispunio svoje dječačke snove. Pogodak na asistenciju Baraća posvetio sam bratu Igoru koji me prati još od kad sam nastupao za pionirsku ekipu. Vrijedno radim na treninzima i nastojim ispuniti sve što treneri od mene traže. Protiv Veleža u Mostaru sam debitovao u najdražem dresu, a evo utakmica protiv Zvijezde mi je bila već četvrta u seniorskom timu i vjerujem da ću u narednim utakmicama također dobivati šansu za igru", sretan je mladi Zeničanin.

 

Naredno kolo Čelik očekuje teško gostovanje na Grbavici

 

"Nalazimo se na šestom mjestu sa dobrim šansama da do kraja sezone završimo među prve četiri ekipe, naredno gostovanje Željezničaru je možda i najteže u ovoj sezoni, ali na Grbavicu ne putujemo sa bijelom zastavom nego želimo igrati otvoren nogomet i ostvariti povoljan rezultat. Za Želju nastupa i moj vršnjak Armin Hodžić kojeg poznajem iz omladinaca, a ukoliko dobijem priliku nadam se da ću je iskoristiti na najbolji moguči način.

 

Pored seniorskog redovno nastupa i za juniore Čelika

 

"Ja sam po godinama još junior i kad god mogu od obaveza u seniorskom timu nastupam zajedno sa svojim vršnjacima u juniorskoj konkurenciji. Drago mi je da su pored mene  u prvom timu i Dženan Bureković, te Vedad Jaganjac što je potvrda da se dobro radi u omladinskom pogonu. Do kraja prvenstva ćemo pokušati popraviti poziciju na tabeli i završiti među tri-četiri najbolje ekipe", nada se prvi strijelac juniorskog tima.

 

Dino Kurbegović / Sportsport.ba

Posljednje od

Povezani članci (by tag)