Printaj ovu stranu
srijeda, 19 Decembar 2012 16:03

Trojke rođene u KB Zenica

 Trojica mališana, dječaci težine 2.000, 2.120 i 2.200 grama, jučer su donijela radost u porodicu Mirele (29) i Alena (31) Kovačevića iz Zavidovića. 

Mirela je tri dječaka donijela na svijet u 9.30 sati, a cijeli period trudnoće i porođaja u Kantonalnoj bolnici Zenica (KBZ) protekao je bez problema.

 

Nekoliko sati nakon porođaja, razgovarali smo sa sretnom majkom, inžinjerom radiologije, zaposlenom u Domu zdravlja Zavidovići. Ona i Alen u braku su dvije godine i devet mjeseci. 

 

- Sve je prošlo sjajno, mnogo bolje nego što sam mislila. Osjećam se dobro i neizmjerno sam sretna - kazala nam je Mirela.  Sretni otac Alen s Mirelinom majkom posjetio je mališane i suprugu. Tokom puta do Zenice iz Zavidovića neprestano je primao čestitke prijatelja, rodbine, poznanika.

 

- Trojke prirodno začete, bez metoda potpomognute oplodnje, pogotovo one koje se rode na vrijeme, prava su rijetkost i dogode se jednom na 8.000 porođaja - kazao nam je dr. Hasan Karahasan, ljekar koji je vodio trudnoću i porodio sretnu Zavidovićanku.

 

avaz

Posljednje od

Povezani članci (by tag)