Printaj ovu stranu
srijeda, 14 Novembar 2012 09:17

Anid Travančić

Mlada nogometna reprezentacija danas će na Bilinom polju odigrati prijateljsku utakmicu protiv vršnjaka  iz Poljske. Prilika da selektor Vlado Jagodić vidi na djelu nove nade poput Ćerimagića, Maletića, Čajića... Jedan od debitanata u mladoj reprezentaciji je i 19-godišnji veznjak Čelika Anid Travančić, koji je zahvaljujući dobrim igrama u ovoj sezoni, gdje se izborio za status prvotimca, sasvim zasluženo dobio poziv.

 

"Velika mi je čast što sam pozvan u mladu reprezentaciju i san svakog igrača je da igra za dres zemlje u kojoj si rođen. Bio sam već kadetski i juniorski reprezentativac, ali ovo je nova dimenzija kada je u pitanju moja karijera. Većinu igrača sa spiska poznajem, jer su to moji vršnjaci sa kojima sam igrao u našim omladinskim selekcijama. Nadam se da neću biti samo prolaznik u ovoj reprezentaciji i da ćemo igrati dobro kao i proša generacija kojoj je nedostajalo sreće da se plasira u baraž", nada se Travančić.

"Poljski nogomet kao i naš je u usponu, a ne poznajemo njihovu mladu reprezentaciju, iako nekoliko igrača igra veoma važne uloge u svojim timovima u Poljskoj, a nekolicina ih igra i po inostranstvu. Mi igramo pred domaćim navijačima koje pozivam u srijedu da nas podržaju na Bilinom polju, jer je ovo jedna nova generacija kojoj treba vremenda da se upozna i uigra u ovim prijateljskim utakmicama. Nadam se da ću dobiti priliku za igru i da ćemo pobjediti Poljake u Zenici", kazao je za Scsport.ba Travančić.

 

 

Autor: Dino Kurbegović SC Sport.ba

Posljednje od

Povezani članci (by tag)