28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 12 Novembar 2012 21:08

Grafit u pomen na Amnu Fazlić

Članovi skuter kluba Oktan jučer su, uz prisustvo njenih kolegica, prezentirali grafit u pomen na poginulu košarkašicu Čelika, Amnu Fazlić. Grafit se nalazi na obali Bosne nedaleko od mjesta pogibje, a napravljen zahvaljujući, između ostalog, ličnim donacijama pojedinih građana. Pogledajte foto. U nastavku donosimo informacije koje nam je danas proslijedio SK Oktan. 

 

U cjelosti prenosimo obraćanje koje nam je proslijedio ismir Sačak Pahuljko iz SK Oktan

Kda se desila sama nesreca medju prijateljima i poznanicima, a medju kojima smo bili i mi , vladala je nevjerica i sok. Nakon samo mjesec dana od nesrece, nakon razgovora nas clanova kluba , rodila se ideja da pokrenemo nesto i organizujemo, a u spomen na nasu Amnu cime bi je se sjecali i mi koji smo je poznavali, a i oni koji dolaze poslije nas.
Imali smo mnogo ideja, ali u medjuvremenu su se desile jos neke nesrece koje su nas sokirale, djevojka se utopila u Bosni, dvije curice ubijene na spavanju, nevini momak stradao na autobuskoj stanici itd, a i sam nedostatak finansijskih sredstava  usporili su realizaciju te nase ideje. Kada smo napokon skupili sredstva i krenuli u samu realizaciju projekta na samoj polovici izvedenih radova ponestalo nam je materijala da bi zavrsili vec zapoceto, te smo morali zatraziti pomoc u vidu materijala za farbanje . U susret nam je izasla zenicka firma Integra d.o.o.  koja je bez mnogo ubjedjivanja prihvatila predlozeni projekat koji smo zapoceli i odobrila nam sav raspolozivi materijal za zavrsetak nasih zapocetih radova. Od Amnine porodice nismo trazili nikakvu pomoc jer smo htjeli da ih postedimo dodatne boli, ali smo trazili saglasnost njenih roditelja za samu izvedbu ovog grafita, koji su odobrili. Svjesni smo da ovim grafitom nemozemo nasu Amnu vratiti, ali mozemo pokazati da jos u gradu Zenici  ima ljudi kojima droga, alkohol i zlo nisu smisao zivota, nego sjecanje na dobre ljude i pomoc drugima u granicama nasih mogucnosti, jer i mi sami nigdje ne radimo. Amne Fazlic cemo se sjecati sa kosarkaskom loptom od koje se nije odvajala, ni danju ni nocu, a i njenom osmjehu kojim nas je darivala. Neka pociva u miru i da joj Allah podari Dzenet. Ovim putem bi se jos jednom zahvalili s.r.k. Bosna koji su nam pomogli u uklanjanju otpada iz rijeke Bosne, oko samog grafita, te nekolicini prijatelja koji su nam finansijski pomogli.

 

srkbaf3