29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 06 Oktobar 2012 11:00

Dženan Bureković

Nogometaši Čelika nakon pobjede u okviru Kupa BiH nad Rijekom iz Viteza prekinuli su niz od četiri utakmice bez pobjede. Iako kombinovana ekipa koju je izveo Vlado Jagodić nije prikazala neku igru, jedan od ljepših momenata u utakmici bio je ulazak mladog juniora Dženana Burekovića 15-tak minuta prije kraja. Mladi 17-godišnjak koji igra na poziciji lijevog bočnog i veznog igrača pobrao je simpatije malobrojne publike svojom agresivnošću i željom da dokaže svoj neosporni talenat.

Utakmica protiv Rijeke, mladom igraču bila je već treća u seniorskom sastavu, a svoj prvi nastup je zabilježio u prošloj sezoni još kao kadet protiv Travnika, kada je sa svojih 16 godina i 11 mjeseci postao drugi najmlađi igrač u historiji Čelika, nakon Elvira Bolića koji je par mjeseci prije debitovao kod tadašnjeg trenera Kemala Hafizovića.

"Velika mi je čast što uopće treniram sa prvim timom, a nadam se da sam opravdao povjerenje trenera Jagodića koji me poslao na teren u finišu utakmice. Još sam mlad i meni je najbitnije da igram standardno i dobro za juniorsku ekipu,a trudim se da minutažu koju dobijem u prvom timu opravdam na najbolji mogući način" kaže mladi veznjak, koji bi zbog povreda i kartoniranih igrača mogao dobiti priliku i protiv Slavije.

 

"Svaki mladi igrač bi volio da igra za seniorsku ekipu, a nadam se da ću dobiti priliku i protiv Slavije. Ako i ne dobijem neću biti razočaran jer sam po godištu još mlađi junior, tako da i sljedeće sezone mogu igrati za juniorsku ekipu. Vrijeme je moj saveznik, a želim ići stepenicu po stepenicu u svojoj karijeri", skromno ističe Bureković, koji bi uskoro mogao i zaigrati za juniorsku selekciju BiH.

 

"Igrao sam za pionirsku i kadetsku reprezentaciju, standardan sam u juniorskoj ekipi Čelika,tako da u narednom periodu očekujem poziv na neko okupljanje juniorske reprezentacije.Ne želim se nametati preko medija, a selektor će vjerujem pogledati i neku utakmicu naše ekipe kako bi na djelu vidio i kandidate iz Čelika", nada se mladi junior za čiju je dosadašnju karijeru najzaslužniji legendendarni napadač crno-crvenih Senad Brkić.

 

Autor: Dino Kurbegović

Povezani članci (by tag)