27 Septembar 2020
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 11 Septembar 2012 03:41

Humanost-Societas

Obzirom da smo prvi Centar za ranu intervenciju u BiH, voljeli bismo putem Vašeg portala da se predstavimo, s ciljem podizanja svijesti uže i šire javnosti o problematici sa kojom radimo, počinje poruka koju smo dobili od vrijednih uposleika i saradnika ovog Centra. Od velikog značaja je to što tematika „živjeti sa posebnim potrebama“ u svijesti društva ove zemlje još uvijek nije relevantna. Ova problematika se rijetko tematizira u medijima, a ni od strane politike i privrede ne dobija neophodnu pažnju. To doprinosi rastu stigmatizacije osoba sa posebnim potrebama i umjesto ka integraciji put vodi samo ka njihovoj izlozaciji. Smatramo da je došlo vrijeme je da se pokretačke snage umreže kako bi se udružile njihova stručnost i kapaciteti s ciljem stvaranja egzistencijalne osnove za osobe sa posebnim potrebama kroz zajedničko lobiranje uz uključivanje politike i medija.


Zelimo da javnost cuje za nas, a najbitnije je da saznaju da POTPUNO BESPLATNO PRUZAMO STRUCNE USLUGE ZA DJECU SA SUMNJOM NA POTRSKOCE U RAZVOJU OD RODJENJA PA SVE DO POLASKA U SKOLU SA PODRUCJA SVIH OPCINA ZE-DO KANTONA.


Nas Kanton se zaista bar ovim dijelom moze ponosno pohvaliti. Na zalost jos uvijek je veliki broj roditelja koji imaju djecu predskolske dobi sa sumnjom na neku poteskocu i jos uvijek traze pomoc u drugim Kantonima, nemajuci dovoljno informacija kakva im usluga „stoji pred vratima“.

DETALJNIJE INFORMACIJE MOŽETE AZNATI  - AKO POSJETITE web stranicu: www.societas.ba , kao i putem telefona: 032/202-351 i 061/711-335.