29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 02 Avgust 2012 20:30

Ko su Zlatni momci ZDK ?

Uspješne omladince Zeničko- dobojskog kantona, o čijim uspješnim rezultatima ostvarenim na olimpijadama i sportskim takmičenjima su pisali i mediji, ugostio je premijer Fikret Plevljak sa ministrom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirkom Trifunovićem. Ovo je bila prilika da čelnici Zeničko- dobojskog kantona, u iskrenom i otvorenom susretu, i osobno upute čestitke talentiranim mladićima koji na najbolji način, znanjem i sportom, promoviraju Zeničko- dobojski kanton i BiH u svijetu. Vlada ZDK će novčano nagraditi ove zlatne momke, kako bi im se dodatno zahvalila na postignutim rezultatima.


- Vi ste naša svjetlost, naša budućnost i mi smo ponosni na vas i vaše rezultate. Trudit ćemo se da vas pratimo koliko je to moguće, kazao je ministar Trifunović.
Premijer Plevljak je pozvao šahistu Dinu Markovića, aktuelnog viceprvaka BiH do 12 godina, na „simultanku“, koja će biti odigrana, u oktobru mjesecu, u okviru obilježavanja Sedmice djeteta.


- Volio bih da vam postignuti uspjesi budu motiv da i dalje ulažete u sebe i postižete tako dobre rezultate kako bi se i ubuduće viđali ovim povodom. Želim da čujem vaša iskustva, vaše želje, da čujem vaša razmišljanja, kazao je premijer Plevljak.


Prijemu su prisustvovali:

 

Nedim Hadžić iz Zenice, uspješan student II godine master studija elektrotehnike na „Vrije University“ u Amsterdamu i predsjednik Udruženja studenata elektrotehnike Evrope,

 

Harun Hindija iz Visokog, osvajač srebrene medalje na Olimpijadi iz matematike u Argentini i brucoš na Prirodno- matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu,

 

Haris Poturković iz Zenice, osvajač zlatne medalje na Olimpijadi iz njemačkog jezika u Frankfurtu,

 

Dino Marković iz Zenice, član šahovskog kluba „Preporod“ i aktuelni prvak ZDK i FBiH i viceprvak BiH do 12 godina, u pratnji mame i trenera,

 

Adnan Balta iz Visokog, član RK „Bosna- Prevent“ i najbolji igrač Juniorskog prvenstva BiH u rukometu, zatim članovi Atletskog kluba „Zenica“

 

Dejan Mileusnić iz Zenice, balkanski prvak u bacanju koplja,

 

Amel Tuka iz Kaknja, balkanski prvak u trci na 800 metara i

 

Mesud Pezer iz Zenice, osvajač V mjesta na Svjetskom juniorskom atletskom prvenstvu u bacanju kugle u pratnji predsjednika kluba i trenera.


Okupljeni “zlatni momci” su iznijeli premijeru Plevljaku i ministru Trifunoviću svoje impresije sa takmičenja, spotske ambicije, želje u daljnjem školovanju, izboru fakulteta, stipendiranju talentiranih studenata i sportista.


Pres služba ZDK