19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 06 Juni 2012 22:59

Lejla Spahić

Zenicablog vam s ponosom predstavlja mladu i perspektivnu umjetnicu. Lejla Spahić, od djetinjstva gaji ljubav prema umjetnosti, a posebno prema slikarstvu. Uz podršku roditelja, Lejla slika na platnu već sedam godina. Oduvijek ju je nešto vuklo prema platnu i bojama, te je odlučila da svoj talenat ispolji u vidu remek-djela koja naslikava. Trenutno je maturantica Druge gimnazije, a njena ljubav, kako nam kaže, je slikanje. Inspiraciju crpi iz prirode. Do sada se nije trudila da javno eksponira svoje radove, iako već kroz osnovnu školu bilježi rezultate na takmičenju "Iskra znanja" u Sarajevu iz oblasti likovnog, gdje, među mnogobrojnim takmičarima, zauzima visoko 2. mjesto. Član je likovne sekcije BZK "Preporod", te je u sklopu te sekcije učestvovala na zajedničkoj izložbi u muzeju grada Zenice.

 

 

Pored slikarstva, učestvovala je i u snimanju filma "Šeher Pojske", a također i kao volonter na projektu "Voice project for peace", čiji je realizator organizacija "Cinematographico". U budućnosti planira realizaciju likovne sekcije za djecu osnovne škole u prostorijama "Preporoda", te, pored studija, aktivnije se baviti slikarstvom. Prvi korak ka tome je i prva samostalna izložba umjetničkih slika koju Lejla organizuje u saradnji s galerijom "Planet", a koja se otvara 11. juna ove godine u 19h.

 

- Izložbom ću pokušati svoj rad predstaviti široj javnosti te se nadam da ću steći poznanstva ljudi koji će mi pomoći da svoje umijeće usavršim. Pozivam vas sve da posjetite izložbu, pogledajte i ocijenite moj rad, i eventualno nešto kupite. - kroz smijeh nam kaže Lejla.


U galeriji pogledajte neke od radova ove talentirane umjetnice.

 

Za Zenicablog, Edo Babić

 

POGLEDAJTE GALERIJU