29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 19 Avgust 2011 16:52

Pezer kod Plevljaka Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

pezerplevljakOsvajanje dvije zlatne medalje u bacanju diska i kugle na Balkanskom prvenstvu za mlađe juniore u turskoj Bursi, te druga titula najboljeg na Balkanu  u bacanju kugle bili su povod da premijer Zeničko-dobojskog kantona Fikret Plevljak organizuje danas prijem za  mladog atletičara Mesuda Pezera. Premijer Plevljak čestitao je Pezeru i njegovom treneru Mehmedu Skenderu na ovako dobrim rezultatima kojima treba pribrojiti i osvojio bronzano odličje u bacanju kugle osvojeno prije 20-ak dana kada je na Olimpijskom festivalu mladih u turskom Trabzonu.

 

Mlada i vrlo perspektivna nada zeničke atletike, Mesud Pezer kazao je u razgovoru sa premijerom Plevljakom da će u narednom periodu nastojati ostvariti još bolje rezultate, ali i više medalja na značajnijim takmičenjima.  Za značajnije rezultate je svakako potrebno puno raditi, ali finansijska podrška je svakako važna.

Premijer Plevljak kazao je da su njegovi rezultati već sada impozantni jer je postigao novi rekord Bosne i Hercegovine sa rezultatom od 58, 7 metara u bacanju diska. On je istakao kako Vlada Zeničko-dobojskog kantona budno prati sve naše sportske potencijale, te nastoji pomoći na svaki način perspektivne sportiste. To se odnosi i na Mesuda Pezera, koji je sa samo 17 godina već osvjetlao obraz bosanskohercegovačkoj atletici i stoga zaslužuje svaku potporu i podršku, istakao je na kraju premijer Zeničko-dobojskog kantona.

Zajedno sa mladim atletičerm i njegovim trenerom gosti kod premijera bili su i predsjednik AK Zenica Suad Kaknjo i generalni sekretar AK Zenica Aziz Kevelj.

Press služba ZDK

Čitano 3298 puta