28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 28 Septembar 2011 01:12

Ko će igrati za BiH? Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

bih-repSelektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić objavio je danas spisak nogometaša na koje računa za kvalifikacijske mečeve protiv Luksemburga i Francuske.

Sušić je pozvao: Kenana Hasagića, Asmira Begovića, Asmira Avdukića, Sašu Papca, Adnana Zahirovića, Emira Spahića, Adnana Mravca, Borisa Pandžu, Mensura Mujdžu, Senada Lulića, Darka Maletića, Senijada Ibričića, Semira Štilića, Miralema Pjanića, Zvjezdana Misimovića, Elvira Rahimića, Harisa Medunjanina, Vedada Ibiševića, Edina Džeku, Ermina Zeca i Zlatana Muslimovića.

 

Sušić je na  pres-konferenciji kazao da neće moći da računa na Sejada Salihovića jer se "njegova povreda zakomplicirala i morat će odmarati još neko vrijeme".

Muhameda Bešića je ostavio na raspolaganje U-21 reprezentaciji koju također očekuju bitne utakmice protiv Njemačke i Kipra.

Reprezentacija BiH 7. oktobra u Zenici igra protiv Luksemburga, dok četiri dana poslije gostuje Francuskoj u Parizu. Sušić je istakao da je cilj BiH od početka kvalifikacija bio osvajanje drugog mjesta u grupi te da bi pobjedom protiv Luksemburžana bio ispunjen.

''Protiv Luksemburga ću izvesti najbolji sastav u tom trenutku. Treba biti realan, Francuska je favorit u grupi od samog početka te bi bilo smiješno misliti drugačije ili obećavati pobjedu. Osvajanjem drugog mjesta ispunili bismo naš cilj'', izjavio je selektor BiH.

Sušić je dodao da nije odlučio ko će braniti u narednim utakmicama jer ''ima dva svjetska golmana''.

Vedad Ibišević trenira normalno i nalazi se na spisku kao i Senijad Ibričić koji se također nedavno oporavio od povrede.

Kvalifikacijski susret BiH - Luksemburg bit će odigran 7. oktobra na zeničkom stadionu ''Bilino polje'' u 20 sati. Četiri dana poslije BiH gostuje Francuskoj u Parizu na stadionu ''Stade de France''  u 21 sat.


Selektor mlade (U-21) nogometne reprezentacije BiH Vlado Jagodić objavio je danas spisak nogometaša za kvalifikacione susrete protiv Njemačke i Kipra.

Jagodić je pozvao 21 igrača, a nakon utakmica Kupa BiH proširit će spisak.

Za susrete protiv Njemačke i Kipra pozvani su: Stefan Tomović, Semir Bukvić, Tino Divković, Slavko Brekalo, Senad Husić, Amer Dupovac, Mateo Sušić, Josip Kvesić, Toni Markić, Enes Sipović, Benjamin Čolić, Muhamed Bešić, Srđan Grahovac, Kenan Handžić, Eldar Hasanović, Goran Zakarić, Edin Višća, Mile Pehar, Nemanja Bilbija, Miroslav Stevanović i Amer Bekić.

''Drago mi je što smo dobili Bešića kojeg selektor A reprezentacije Safet Sušić nije pozvao za utakmice protiv Luksemburga i Francuske. No, isto tako mi je žao što ne mogu računati na Zahirovića na kojeg Sušić računa. Mislim da smo zadržali kvalitet i da možemo nastavit s dobrim rezultatima'', kazao je Jagodić na današnjoj pres-konferenciji.

Mlada reprezentacije BiH 6. oktobra gostuje reprezentaciji Njemačke, dok 11. oktobra dočekuje Kipar. U dosadašnjem toku kvalifikacija BiH je u gostima savaladala selekciju San Marina, dok je također u gostima protiv Bjelorusije osvojila bod.

Čitano 3661 puta