28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 26 Oktobar 2011 20:42

Humane zvijezde za Aminu Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

humani-pozi-tahmiscija“Zajedno za Aminu”, naziv je humanitarnog nogometnog spektakla kojeg će u petak, 28. oktobra s početkom u 18 sati u Gradskoj areni organizovati Udruženje “Forum građana Zenice” i veterani NK Čelik.

Novac prikupljen od prodaje ulaznica, kao i pojedinačnih donacija, namijenjena su za liječenje desetomjesečne Amine Tahmiščije iz Zenice. Djevojčici je nedavno dijagnosticirana ciroza jetre, za čiju je transplantaciju u inostranstvu, potrebno osigurati 125.000 eura.

 

Bosanskohercegovački rekorder u skoku u vis, Elvir Krehmić koji je jedan od inicijatora ovog humanitarnog događaja, izjavio je, kako su učešće u spektaklu potvrdile brojne poznate ličnosti iz svijeta sporta, estrade, politike, novinari....

Planirano je odigravanje dvije utakmice. U prvoj bi se sastale estradne zvijezde predvođene Enesom Begovićem, Nihadom Fetićem - Hakalom, Arminom Muzaferijom, Nihadaom Alibegovićem, glumcem Harisom Burinom protiv bivših i sadašnjih sportista Hamze Alića, Elvira Krehmića, Adnana Hadžića, Arnela Kalušića....

U drugom meču, sastat će se veterani NK Čelik sa jedne strane i bivši nogometni reprezentativci BiH: Elvir Bolić, Muhamed Konjić, Nermin Šabić, Vlatko Glavaš, Vedin Musić, Almir Tolja, Edin Mujčin, Hadis Zubanović i drugi.

Organizatori su u prodaju stavili 5.000 ulaznica po cijeni od 5 KM.

Čitano 4443 puta