19 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 27 Februar 2012 05:50

I skakavac ima dušu 9.3. na PF-u

Pedagoški fakultet u Zenici je proteklih mjeseci, osim svojih redovnih aktivnosti, radio i na realizaciji jednog više nego interesantnog projekta. Naime, na inicijativu nekolicine studenata pokrenuta je ideja o produciranju pozorišne predstave radnog naziva "I skakavac ima dušu". Kako je projekat finaliziran, i kako je čitava realizacija prošla uspješno, akteri ove predstave su najavili i premijerno izvođenje iste, devetog marta u prostorijama Pedagoškog fakulteta sa početkom u 20.00h.

Predstava je rađena po istoimenom tekstu Mirze Begovića, koji potpisuje i režiju za ovaj projekat. Nesvakidašnja izvedba mladih glumaca zasigurno zavređuje pažnju, jer kako i sami akteri kažu: "Ovo nije ništa novo, ali svakako jeste nesvakidašnje". Tekst govori o mladima i njihovim sudbinama, te potrazi za identitetima do kojih teško dolaze. U općoj potrazi za identitetom isprepliće se nekoliko različitih priča, gdje nas akteri upoznaju sa njihovim nezadovoljstvom kako modernim teatrom, tako i svakodnevnicom koja ih okružuje.

Sve uloge u predstavi utjelovljuju studenti Univerziteta u Zenici: Dino Brljevac, Ajla Buljubašić, Kenan Beganović, Mujo Okić, Aldin Osmanović i Majda Šišić. Podršku našim mladim glumcima u pripremanju ovog projekta pružila je asistentica Alica Arnaut, obavljajući poslove lektora, te na taj način i sama doprinijela što boljoj izvedbi ovih mladih glumaca. Projekat "I skakavac ima dušu" podržan je i od strane Fonda za omladinske projekte.

Pozivamo vas da zajedničkim snagama podržimo entuzijazam ovih mladih ljudi i ljubav prema umjetnosti.

PREMIJERA
AMFITEATAR PEDAGOŠKOG FAKULTETA
PETAK , 9.3.2012 u 20:00h

Režija i tekst: Mirza Begović
Inspicijent: Elvis Sojkić
Lektor: Alica Arnaut
Producent: Pedagoški fakultet u Zenica