Printaj ovu stranu
subota, 13 Decembar 2014 14:59

Burina i Ćorkan u Cabaretu

U prepunom Cabaret Clubu Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, naš sugrađanin, glumac poznat i van granica naše države, nenadmašni Haris BURINA je izveo monodramu ĆORKAN, Ive ANDRIĆA.

 

Predstava ĆORKAN je premijerno izvedena na Velikoj sceni, 21.01.2011. godine, a do sada broji već više od stotinu izvedbi. Igrana je na brojnim scenama, ali i na Internacionalnom festivalu u Makedoniji. Predstava je postala brend. Interesanstno je da je Jubilarna – stota izvedba, odigrana upravo u Cabaret Clubu, u Zenici.

 

Cabaret tim se sa našim Harisom načelno dogovorio da u narednoj godini, koja nastupa za nepunih 20 dana, jednom mjesečno prave ovakav i slične evente, gdje bi se BURINA predstavio i u drugačijem svjetlu, u liku humoriste. “Mislim da je vrijeme da i Zenica ima jedan ovakav objekat, gdje bi, uslovno rečeno, normalna raja, naša raja, imala pristojno mjesto za izlazak, za druženje.. Iskreno se nadam da je to upravo Cabaret Club, s kojim već duže vrijeme imam odličnu saradnju i nema razloga da to ne nastavimo i ubuduće. Upravo smo dogovorili da u narednoj godini, koja evo samo što nije, počnemo sa serijalom mojih predstava, a da li će to biti jednom mjesečno ili čak i više puta, još ćemo se usaglasiti” – izjavio je Burina nakon desetominutnog aplauza za izvedbu ĆORKANA.

 

Haris je kazao kako je ideja o igranju Ćorkana postojala još dok je bio na Akademiji za scenske umjetnosti, a sama dramatizacija je pisana sedam godina prije prve njegove izvedbe. „To je tražilo potpunu posvećenost i slobodno vrijeme, što nisam imao, i zbog toga sam morao čekati sedam godina, da na kraju izvedem, prvi put, ovu monodramu“, izjavio je Burina, te poručio da će uskoro biti odigrana i 200-ta izvedba Ćorkana.

 

10403843 553848988092140 2073120731464755596 o

Zenica24sata/Cabaret Club

Posljednje od

Povezani članci (by tag)