28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 12 Decembar 2014 21:53

Grand Prix Ishaku Jalimamu

Pobjednik, 16. po redu, Festivala filma djece i omladine "Zenica 2014." je film "Magija" autora Ishaka Jalimama, učenika Druge gimnazije u Zenici.  Na ovogodišnjem Festivalu bilo je prijavljeno više od 60 filmova u svim kategorijama, a žiri u sastavu Faketa Salihbegović-Avdagić, Nedžad Fejzić i Zijad Softić glavnu festivalsku nagradu "Grand Prix" dodijelio je ovom filmu. Mladi autor se bavio temom medijskog predviđanja sudbine i gatanja, obradivši je na jedan specifičan način. 


Nagrađeni su i mladi autori Osnovne škole iz Matuzića, zatim grupni rad djece iz škole Skender Kulenović iz Zenice, Anes Hasanica i Amar Arnautović iz Zenice za animirani film, te Muhamed Dizdarević i Faris Čajdrić, učenici škole Miroslav Krleža iz Zenica, za spot "Zašto je koja škola cool", Amela Okanović i Muhamed Hrštić iz Gradačca, Mario Jelčić iz Sarajeva, kao zajednički rad Ane Milijević i Kemala Bektešija, oboje iz Sarajeva. 

Organizatori ovogodišnje filmske smotre radova djece i omladine bili su Udruženje tehničke kulture Zeničko-dobojskog kantona i Grad Zenica.