Printaj ovu stranu
petak, 04 April 2014 12:06

NOA "potopio" kino blagajne

Veliko nam je zadovoljstvo informisati Vas o spektakularnim rezultatima koje je film “NOA” (NOAH) ostvario u prvom vikendu prikazivanja u nasoj zemlji i regionu.

Tokom prvog vikenda prikazivanja  na teritorijama  Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore film je pogledalo preko 17 500 gledalaca. To je drugo najbolje otvaranje jednog Paramountovog naslova, odmah iza filma “RAT SVJETOVA” (WAR OF THE WORLDS) koji je je 2005. godine, prvog vikenda
prikazivanja imao 19 249 gledalaca. Iako je izazvao mnogo bure u javnosti, na svjetskom nivou “NOA” je vec; prvog vikenda zaradio preko 95 miliona dolara.

Inspirisan epskom pricom o hrabrosti, pozrtvovanju i nadi, reditelj Daren Aronovski (“Izvor života”, “Crni labud”, ”Hrvac;”)  nam na veliko platno prenosi svoju adaptaciju vjecne price o Noi. Dobitnik Oskara, Rasel Krou igra ulogu covjeka izabranog za nevjerovatnu misiju spasavanja od apokalitipicne poplave koja ce unistiti svijet. Nikada ranije ova prica nije  ispricana na velikom platnu sa takvom zivoscu, pozivajuci publiku da iskusi ove nevjerovatne dogadjaje kroz  emocije Noe i njegove porodice, dok prolaze kroz strah i vjeru, unistenje i trijumf, poteskoce i nade.

"NOA" se nalazi na redovnim repertoarima kina: Multiplex Cinema City Sarajevo, Multiplex Palas Banja Luka, kino Meeting Point Sarajevo, Multiplex Ekran Zenica, Kino Kaleidoskop Tuzla, kino Kozara Prijedor, Bioskop Andricgrad Višegrad, kino Theatre Busovac;a, Bijeljina, kao i u drugim gradovima širom BiH putem mobilne digitalne opreme.

Lijep pozdrav,

"UNA FILM" d.o.o Zenica
Sluzba za odnose sa javnoscu

Posljednje od

Povezani članci (by tag)