29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 20 Mart 2014 04:53

Uspjeh BNP-a u Crnoj Gori

Ansambl Bosanskog narodnog pozorišta vratio se sa gostovanja u Crnoj Gori, gdje su pred prepunim dvoranama u Podgorici i Nikšiću, izvedene tri predstave: "Gole žene", "Mousefuckers" i "Mujo Suljo i Fata u društvu spektakla".

 

Ovaj značajan projekat realiziran je u sklopu partnerske saradnje BNP-a i Crnogorskog narodnog pozorišta u Podgorici, a u potpunosti je podržan i finansiran od strane Ministarstva kulture Crne Gore. Projekat je podržan i od strane Ambasade Crne Gore u Sarajevu, koja je istakla značaj kulturne saradnje i jačanja partnerskih odnosna BiH i Crne Gore, a u ovom slučaju kroz partnersku i kulturnu saradnju teatara koji s dugogodišnjom teatarskom tradicijom. 


BNP Zenica i CNP već godinama sarađuju kroz razmjenu predstava i gostovanja, što daje priliku publici oba teatra da na svojim scenama gledaju predstave i umjetnička ostvarenja iz drugih zemalja i razmjenjuju iskustva kroz diskusije i razgovore s umjetnicima i akterima predstava. U narednom periodu zenička publika će imati priliku gledati i predstave nastale u produckiji CNP-a, a što će predstavljati nastavak partneskih i prijateljskih odnosa između Zenice i Podogorice, koje se realizuje kroz umjetničko djelovanje dva istaknuta pozorišta. Bosansko narodno pozorište u narednom periodu očekuju gostovanja u Tuzli, Sarajevu, Kranju, Beogradu, a na svojim scenama će ugostiti teatre iz Italije, Slovenije, Hrvatske i Srbije i BiH.