Printaj ovu stranu
nedjelja, 16 Mart 2014 03:35

360 stepeni bijesa u Zenici

Obavještavamo o gostovanju pozorišne trupe Intimo Teatro Internazionale iz Milana, Italija, koji sa svojom aktuelnom predstavom "360 stepeni bijesa" dolazi u Tuzlu, Sarajevo i Zenicu. 

 

Predstava je rađena po istoimenom hit romanu italijanske spisateljice Elene Mearini i zasnovana je na njenoj borbi sa vrlo opakom bolesti - Anoreksijom a režiju predstave potpisuje Šemsudin Gegić, poznati dramski pisac i reditelj a dramaturg predstave je Emina Gegić. Predstava će biti prikazana i zeničkoj publici u sklopu obilježavanja obilježavanja manifestacije "Zeničko proljeće"(Bosansko narodno pozorište Zenica). Jednu od glavnih uloga tumači i poznata italijanska prima balerina Mary Garret, a koreografiju je pripremao Michele Villanova, prvak baleta Milanske Skale.

 

O predstavi:

“Protagonistkinja, Talijanka Vera je djevojka koja iz bijesa prestaje da jede.

Ponor njene bolesti je proguta i ona postaje zatvorenica vlastitih misli koje joj neprestano ukazuju na nezgrapnost njenog izgleda, te joj ne dozvoljavaju da prihvati svoje tijelo.

Sjećanja se miješaju sa javom i dodiruju sa prisilnom-ratnom anoreksijom građana tokom

hiljadu-dnevne agresivno-vojne opsade Sarajeva, a sve iz protesta i sa nadom da se shvati

šta je to što može jednu ženu natjerati da se mrzi, da prezire sve na sebi osim vlastitih kostiju.”

 

Igraju: Mary Garret, Laura Formenti, Paola Crisostomo, Gianni Ascione,

               Libero Stelluti, Annalisa Esposito, Simone Soya, Massimo Garritano

 

Izvođenje predstave će pratiti video projekcija sa prevodom, s obzirom da se predstava izvodi u originalnom formatu, na italijanskom jeziku.

 

S poštovanjem

Damir Pirić

producent

Posljednje od

Povezani članci (by tag)