Printaj ovu stranu
subota, 08 Mart 2014 11:01

BNP u Hrvatskoj,Sloveniji i CG

Nakon bogatog programa u sklopu obilježavanja 64. rođendana Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i premijerne izvedbe predstave "Gluha svadba" u režiji Lajle Kaikčije, ansambl BNP-a će u toku mjeseca marta gostovati u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Sloveniji. 

 

 

Regionalna turneja BNP-a počeće izvedbom predstave "Gole žene... i u babi ima vitamina", 8. marta u Splitu, u okviru projekta Smijeh bez granica. Predstava će biti izvedena u Domu HV Lora, a zbog velike zainteresiranosti publike čak u dva termina.  Domaćini ansamblu i organizatori gostovanja su Udruga za kulturu i komuniciranje KULTIVITIS SPLIT i Udruga PICAFERAJ Split.


Sredinom mjeseca BNP putuje u Crnu Gori, gdje će u sklopu dvodnevnog gostovanja u Podgorici i Nikšiću izvesti predstave "Gole žene... I u babi ima vitamina", "Mousefuckers" te predstavu "Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla" rađene u koprodukciji s East West Centrom Sarajevo. 


Krajem mjeseca Pozorište će s predstavom "Razred" učestovati na 44. Tedenu Slovenske drame u Kranju, kao jedini učesnik Festivala iz BiH. 

bnp02-2014

Posljednje od

Povezani članci (by tag)