28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 11 Januar 2014 04:26

Gluha svadba u BNP-u

Bosansko narodno pozorište Zenica već na samom početku 2014. godine započelo je rad na novoj predstavi.Riječ je o urnebesnoj komediji „Gluha svadba“ koju će po motivima rumunskog filma „Nuntamuta“ rediteljaHoratiuaMalaelea i scenarista Adriana Lustiga i H. Malaelea, režirati kućna rediteljica BNP-a LajlaKaikčija. Prva proba održana je 10.01. na Maloj sceni „Žarko Mijatović“. Adaptaciju i dramaturške korekcije teksta radio je Hasan Džafić. Premijera predstave biće na Velikoj sceni BNP-a.

 

„Odlučili smo kraj 2013. i prvu polovinu 2014. posvetiti komediji, žanr kojem se naša publika iskreno raduje. Ovu „priču“ započeli smo krajem protekle godine sa već sada hit komedijom „Gole žene“ koju je režirala Mirela Trepanić i koja svaki put puni zeničku Plavu dvoranu. Ubijeđeni smo da će istu sudbinu doživjeti i naša nova predstava s kojom planiramo obići sve velike regionalne centre. Pored ove naš repertoar biće do kraja 64. sezone obogaćen za još nekoliko komedija.“, kažu nam iz Uprave BNP-a.

 

Ansambl predstava „Gluha svadba“ nesumnjivo će nasmijati ne samo zeničku nego i publiku u drugim gradovima. Mnogo dobrog ritma trubača, svjetlosnih efekata, savršene glumačke igre, komičnih životnih situacija samo su neki detalji koji će krasiti ovu predstavu.