28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 09 Oktobar 2013 21:09

Spektakluk 29.oktobra u BNP-u

Hit predstava „Spektakluk“ zagrebačkog Kazališta „Kerempuh“ autorskog i glumačkog dvojca: Rene Bitorajac i Tarik Filipović, napokon stiže u Bosnu i Hercegovinu na mini-turneji koja obuhvaća predstave u Sarajevu 28.10. u Bosanskom kulturnom centru, dan kasnije 29.10. će se odigrati u Zenici, u Bosanskom narodnom pozorištu i konačno 30.10. u Tuzli, u Bosanskom kulturnom centru. Popularni glumci i dugogodišnji prijatelji Tarik Filipović  i René Bitorajac  zajednički su osmislili ovaj urnebesni cabaret koji je  u zagrebačkom kazalištu „Kerempuh“ oborio sve rekorde gledanosti.

Tarik i René  su u ovoj predstavi istodobno autori, redatelji, koreografi a i glavni protagonisti „Spektakluka“, u kojem uskaču u 11 različitih likova, pjevaju, plešu i pri tom propitkuju  sve one fenomene koji su, kako sami kažu, u posljednjih 20 godina mijenjali svijet – internet, mobilni telefoni, digitalni fotoaparati, reality show, pivo u plastičnoj ambalaži, samo su neki od njih, a nagovještavaju nezaboravni zabavu uz ovaj originalni glumački dvojac. Uz salve smijeha i oduševljenje publike, sve dosadašnje izvedbe Spektakluka popratilo je i prepuno gledalište, što će zasigurno biti slučaj i na bosanskohercegovačkoj mini-turneji predstave „Spektakluk“!

Izvršni producent predstava je Tomislav Kašljević.

U toku je pretprodaja ulaznica, a za sve predstave, ulaznice se mogu nabaviti putem servisa www.kupikartu.ba, te na blagajnama pozorišta i dvorana.