29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 20 Septembar 2013 12:03

Mjesec knjige u Biblioteci

Opća biblioteka u Zenici priprema se za oktobar koji se u ovoj ustanovi kulture obilježava kao Mjesec knjige. U tom mjesecu, češće nego obično, održavaju se književne promocije, okrugli stolovi i obilježavaju značajni datumi vezani za istoriju književnosti.

 

Opća biblioteka u Zenici za mjesec knjige nema poseban budžet tako da se programi organizuju u skladu sa finansijskim mogućnostima Biblioteke. Ovog oktobra,kaže Midhat Kasap, direktor ove ustanove,akcenat će biti stavljen na promociju novih izdanja u Zenica sa kojima Opća biblioteka ima direktnu ili posrednu vezu.

 

Mjesec knjige otvoriće promocija upravo takve jedne knjige memoarskog karaktera. U mjesecu knjige biće promovisane još dvije knjige autora iz Zenice koje su trenutno u fazi pripreme za štampu. Kada su u pitanju književnici iz drugih gradova u BiH te zemalja regiona, izvjesno je gostovanje sve popularnijeg spisatelja iz Srbije Vojkana Radojkovića.

 

Program mjeseca knjige još nije konačan ali je izvjesno da će biti obilježen Svjetski dan bijelog štapa uz predstavljanje izdanja za slijepa i slabovidna lica kao i 100 godina Merhameta. (Danko T. rtvze)