28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 15 Septembar 2013 23:17

Mostovi prijateljstva u Varešu

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica je gostovala u općini Vareš, gdje je realizovala dva programa-manifestacije. Otvorena izložba novinske agencije Anadolija"20 godina od dolaska Turske vojne misije u BiH" u holu Gradskog kina, a zatim je u sali Gradskog kina održana manifestacija "Tursko-bosanska noć muzike u Varešu", u kojoj je učešće uzelo preko 50 učesnika (dva KUD-a, 6 vokalnih solista, orkestar od 10 muzičara).


Pred velikim brojem prisutnih predstavili smo se sa turskim narodnim igrama, bosanskim narodnim igrama i sa turskim i bosanskim pjesmama-sevdalinkama. 


Na manifestacijama su bili prisutni predstavnici Turske vojne misije u BiH, načelnik općine Vareš Avdija Kovačević, predstavnik Islamske zajednice,predsjednica Preporoda Vareš i mnogi drugi. Izvršni menadžer Mostova Prijateljstva Jasmin imamović je za predsjednicu Preporoda Vareš i za načelnika općine Vareš uručio skromne poklone, a načelniku Kovačeviću uručena je članska karta sa statusom počasni član Mostova Prijateljstva.Zahvaljujući Uredu za turizam i kulturu Turske ambasade, podijelili smo prisutnim 100 Ahdnama sultana Fatiha na engleskom,turskom i bosanskom jeziku. 

 

Domaćin večerašnje dvije manifestacije bila je BZK Preporod Vareš kao suorganizator, kojem se ovom prilikom zahvaljujemo jer su bili odlični domaćini i veoma gostoprimljivi. Mostovi Prijateljstva je orgnizacija koja gradi i jača mostove prijateljstva, pa je i ova posjeta i druženje sa građanima općine Vareša naš doprinos za budućnost boljih prijateljskih odnosa između građana Vareša,Zenice,naroda BiH i Republike Turske..Jer mi smo Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica...

 

Press služba Mostova Prijateljstva

mosprijvar2