Printaj ovu stranu
četvrtak, 05 Septembar 2013 23:37

ARS škola: prijavi se

U subotu, 07. septembra 2013. godine u terminu od 11,00 do 14,00 sati Škola baleta ARS organizuje drugi prijemni ispit i upis novih polaznika za školsku 2013/14. godinu. 

Prijemni ispit će se organizovati u prostorijama ARS Centra koje se nalaze u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, bočni (službeni) ulaz.

 

Škola klasičnog baleta svoj rad organizuje kroz dva obrazovna nivoa, i to:

1. Predškolsko obrazovanje – obuhvata djecu uzrasta od 3 do 6 godina, a nastava se organizuje tri puta sedmično po jedan čas. U ovom uzrastu se ovladavaju baletske forme i stječe disciplina potrebna za dalje školovanje. Pokret pruža radost djeci i sa malo podsticaja oni postaju okretniji, stiču brzinu, razvija se koordinacija više uzastopnih pokreta, itd.

2. Osnovno obrazovanje – u ovom periodu se uče osnove klasičnog baleta i osjećaj za skladnost pokreta. Nastava se organizuje tri puta sedmično sa ukupno pet časova. Baletni program škole baziran je na osnovnim tehnikama klasičnog baleta i prilagođen je različitim uzrastima djece. Prednost baleta se ogleda u ispravljanju deformiteta, jačanju muskulature, pravilnom držanju, razvijanju osjećaja ravnoteže i motorike tijela. Idealan je za djevojčice i dječake u ranom djetinjstvu, jer pored gracioznosti, gipkosti i koordinacije pokreta, balet razvija muzikalnost i osjećaj za ritam, predstavljajući osnovu svih plesnih stilova.

Zašto se pridružiti nama?

 

Naša nastava se zasniva na svijetski poznatom nastavnom programu Vaganove škole koji obuhvata sve uzraste i nivoe neophodne za pohađanje baleta. Cilj nastave je da djeca nauče osnovne elemente klasičnog baleta, razviju fizičku snagu i pravilno držanje tijela. Pravilno držanje tijela stimuliše povećanu fleksibilnost, tonove mišića i jačanje  tjelesnog sistema.  Kroz različite zabavne viježbe i sekvence pokreta koreografisane uz muziku, djeca razvijaju osjećaj za ritam koji se odlikuje elegantnošću i preciznošću pokreta. Djeca grade svoje samopouzdanje dok vježbaju u zabavnom okruženju i odgovarajućim grupama.

 

Ciljevi nastave: razvijanje fizičke snage i postavke tijela, odnos prema muzici, znanje klasičnog baleta, svijest o korišćenju prostora, ritmička svijest, preciznost i kontrola pokreta, koordinacija pokreta, izgradnja i povećanje samopouzdanja, rad u grupi, reagovanje na publiku, naklonost ka sceni i scenskom nastupu.

 

Ars Centar i Škola baleta Ars su u 2013 godini u saradnji sa partnerima iz zajednice postavili prvi balet za djecu „Bal@ u Zenici, u kojem je učestvovalo 45 naših balerina uzrasta od 3 do 14 godina, donijeli su prve medalje sa takmičenja, iza njih je mnoštvo nastupa, a u narednom periodu planira se još mnogo značajnih manifestacija, saradnji i javnih nastupa.

Za detaljnije i individualne informacije obratite nam se putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili nas pozovite na telefon 062-069-174 ili 062-336-730

Saznajte više o nama na www.ars-centar.com  ili fcb stranici Ars Skola Baleta

Posljednje od

Povezani članci (by tag)