Printaj ovu stranu
nedjelja, 09 Juni 2013 16:20

Nagrada za BNP u Banjoj Luci

Predstava „Grebanje ili Kako se ubila moja baka“ Bosanskog narodnog pozorišta Zenica osvojila je još jednu u nizu nagrada. Nakon izvedbe predstave na 16. Teatar festu „Petar Kočić“ u Banja Luci žiri u sastavu Nebojša Bradić, Miloš Babić i Nikola Pejaković, odlučio je dodijeliti mladoj autorici Tanji Šljivar nagradu za najbolji dramski tekst.

 

Ovo je druga nagrada koju je Tanja osvojila sa „Grebanjem“, a pripala joj je i nagrada "Miodrag Žalica" za najbolji izvedeni bosanskohercegovački dramski tekst na 12. festivalu bosanskohercegovačke drame Zenica 2013. BNP Zenica sa ovom hit predstavom je za manje od godinu dana osvojilo čak 13 nagrada.

 

Pored zeničke predstave na Festivalu su izvedene predstave "Sava Savanović-vampirska simfonija" Narodnog pozorišta iz Kikinde, "Dabogda te majka rodila" rađena u koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta "Ivana plemenitog Zajca" i Hrvatskog kulturnog društva "Teatra" iz Rijeke, te "Zdravo živote" Narodnog pozorišta iz Novog Sada, "Zla žena" Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" iz Zrenjanina, "Elijahova stolica" Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda i predstava "Kuhinja" Narodnog pozorišta Republike Srpske.

 

Za „Grebanje“ su zainteresovani mnogi teatri i festivali u regionu, tako da već imamo pozive za gostivanja u narednom periodu.“, kažu iz Direkcije BNP-a.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)