Printaj ovu stranu
subota, 25 Maj 2013 19:52

Dvije nagrade za BNP u Doboju

Nakon što je Bosansko narodno pozorište Zenica sa svojom predstavom „Grebanje ili Kako se ubila moja baka“ na XII Festivalu bh. drame osvojilo šest nagrada, žiri XV Teatar Festa Doboj 2013. u sastavu Luka Kecman, Jovanka Stojčinović Nikolić i Vojo Čakarević, u konkurenciji od pet predstava, odlučio je dodijeliti dvije nagrade zeničkom pozorištu za predstavu „Razred“ Matjaža Zupančiča.

 

Na dodjeli nagrada ovogodišnjeg Teatar Festa,  specijalna nagrada za najbolju režiju pripala je Goranu Damjancu, reditelju predstave „Razred“ a nagrada za najbolju mušku ulogu pripala je mladom glumcu Enesu Salkoviću za tumačenje lika Kandidata. Na Festivalu su pored BNP-a Zenica učestvali i Pozorište Slavija iz Beograda, Pozorište Prijedor, Teatar Zvezdara Beograd i Narodno pozorište Republike Srpske Banja Luka.

 

Zeničko pozorište je u tekućoj teatarskoj sezoni osvojilo ukupno 15 nagrada, šest na Susretima pozorišta/kazališta Brčko 2013. i šest na Festivalu bh. drame Zenica 2013. sa predstavom “Grebanje ili Kako se ubila moja baka”, jednu na Joakim Interfestu u Kragujevcu sa predstavom “Pismo iz 1920.”  i dvije na Teatar Festu u Doboju.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)