28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 17 Maj 2013 10:28

Bel Canto putuje u Moskvu

U manifestaciji Dani slavenske kulture, koja će biti održana od 18. do 20. maja u Moskvi, BiH i Zenicu će predstavljati sastav Bel Canto. Odlazak u Rusiju doskora je bio vrlo upitan, ali su ovi talentovani muzičari uspjeli, uz pomoć ustanova i pojedinaca, obezbijediti sredstva za odlazak na takmičarski festival slavenske kulture. 

 

 

Članovima zeničkog al kapela sastava Bel Canto ostvarila se želja: sredstva za put do glavnog grada Rusije uspjeli su obezbjediti. - Poziv da kao jedini predstavnici BiH u kategoriji vokalnih ansambala, učestvuju na Festivalu Dani slavenske kulture, na sreću nije propao, - oduševljena je Mima Kemez, članica i osnivač ovog muzičkog sastava. 

 

U Danima slavenske kulture učestvuju predstavnici svih država regiona, a zenički Bel Canto će prvi put izvesti sevdalinku u a kapela verziji. Riječ je o sevdalinci 'Da sam ptica' posvećenoj preminuloj književnici Farah Tahirbegović, čija ih je fondacija i nagradila ove godine. 

 

Uz javno preduzeće koje je sponzor putovanja do Srbije, sredstva je donirao i njihov stariji kolega muzičar, Kemal Ključanin.  Bel Canto će u takmičarkom festivalu u Moskvi izvesti ukupno četiri numere, u trajanju od 20 minuta, a mi im želimo što bolji plasman i sretan povratak u Zenicu. (A.H. rtvze.ba)