Printaj ovu stranu
petak, 29 Mart 2013 14:04

[email protected] prvi put u istoriji Zenice

 Ars centar – baletni studio uz pomoć BNP-a ušao je u završnu fazu priprema prve zeničke baletne predstave pod nazivom „[email protected]“ koja će svoju premijernu izvedbu doživjeti u nedjelju, 31.03. na Velikoj sceni BNP-a Zenica. Premijera će biti izvedena u okviru programa 18. MKM „Zeničko proljeće 2013“. Predstava „[email protected]“ će zasigurno obilježiti zeničku kulturnu scenu, jer ovo je prvi put u historiji grada da se priprema baletnu predstavu u domaćoj produkciji.

 

Djeca i omladina do sada nisu imali priliku da pogledaju baletnu predstavu, te im je Ars centar omogućio da se na ovaj način educiraju i upoznaju balet i njegovu kompleksnost. Koliko su naši sugrađani zainteresovani za ovaj događaj dovoljno govori činjenica da su karte za premijernu izvedbu rasprodate u roku od 24 sata. Koreografiju i režiju potpisuje Linda Prugo – Babić, a predstava se radi u saradnji sa Kamernim orkestrom Zenica, čije sudjelovanje će dati posebnu notu  zeničkoj premijeri.

 

„U baletnoj predstavi „[email protected]“ prikazano je odrastanje jedne djevojčice, njen životni i profesionalni put. Glavna junakinja Ema je djevojčica koja postaje balerina. To je predstava o odrastanju i sazrijevanju, uspjesima i padovima, nedaćama i sretnim trenucima koje donosi život. Živopisne scene dječije svakodnevice (škola, rođendan, veliki odmor, časovi baleta) oplemenjene su fantastičnim likovima i bajkovitim elementima. Po(r)uka predstave je da svako može ostvariti ono što želi, jer predani rad, trud i znanje budu nagrađeni.“, rekla je na press konferenciji Elma Šeper-Nadžak, predsjednica Ars centra.

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)