28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 30 Januar 2013 11:39

Večer ilahija i kasida

 

U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica sinoć je održana večer ilahija i kasida pod nazivom "Želja za Resulom" u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Zenica.

 

Povod za organizovanje koncerta je obilježavanje rođenja poslanika Muhammeda a.s., a u ime organizatora večer ilahija i kasida otvorio je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zenica, Jakub ef. Salkica. U programu su učestvovali brojni hafizi, koji su učenjem odlomaka iz Kur'ana uveličali ovu večer. Ilahije je izvodio Derviški hor Mesudija, dok je sve prisutne svojim solo nastupom oduševio Armin Muzaferija.

 

Glavni imam Medžlisa IZ Zenica Jakub ef. Salkica, zahvalio se svim hafizima, dekanu Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici Zuhdiji Adiloviću i direktoru Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, koji je vrlo susretljiv kada je u pitanju organizacija ove i sličnih manifestacija obilježavanja značajnih datuma muslimana.

 

Večer ilahija i kasida privukla je veliki broj gostiju pa je velika sala zeničkog pozorišta bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

 

Rijaset.ba