Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 21 Januar 2013 08:48

Takmičenje kratkih filmova

Punk Cinema, program projekta Operacija kino, poziva mlade neafirmisane filmske autore, kao i sve ljubitelje filmske umjetnosti da prijave svoje amaterske radove koji će u okviru Operacije kino biti prikazani na filmskom platnu. Pravo prijave radova imaju svi filmski amateri, mladi autori, pojedinci i autori koji su svoje radove realizirali u saradnji sa lokalnom omladinskom organizacijom/centrom. Riječ je o kratkim filmovima u trajanju do maksimalno sedaa minuta, kao i u izuzetnim prilikama amaterskim dugometražnim filmovima. 


Operacija kino je projekat Obala Art Centra, kojim Sarajevo Film Festival produžava svoje trajanje na cijelu godinu i proširuje se na cijelu BiH. Punk Cinema je programska cjelina u okviru Operacije Kino. Namijenjena je prvenstveno mladim filmskim autorima amaterima, ali i svim ljubiteljima filma koji se njime amaterski bave. Zamišljena je tako da se autorima u saradnji sa lokalnim omladinskim organizacijama/centrima, ali i pojedincima, pruži prilika da svoje amaterske filmske uratke prikažu i široj javnosti na filmskom platnu. 


Ovim autorima Operacija kino, osim prikazivanja njihovih radova na filmskom platnu, nudi i priliku da učestvuju u radu posebno kreiranih filmskih radionica koje imaju edukativni karakter, ali su i jedinstvena prilika da mladi autori razmijene svoja iskustva sa ostalim mladim kolegama. Radionice se održavaju u okviru gostovanja filmskog programa Operacije kino u pojedinim gradovima. 


Prijave za učešće, kao i link za kratki film na nekom od video servisa (youtube/vimeo) treba dostaviti na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. 


Radovi mogu biti poslani i u DVD formatu na adresu: 
        Sarajevo Film Festival 
        Operacija Kino 
        Zelenih Beretki 12/1 
        71000 Sarajevo 


Sve dodatne informacije mogu se naći na: www.operacijakino.ba ili www.facebook.com/operacija.kino 


Rok za prijavu radova je 4. februara 2013. godine.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)