Printaj ovu stranu
subota, 17 Novembar 2012 10:37

Književna večer-Mjesec knjige

U ovogodišnjem kulturno umjetničkom programu „Mjesec knjige“, Gradska biblioteka u Zenici ugostila je dva, po mišljenju stručne javnosti, najznačajnija imena književne scene RS, koji su i među najboljim stvaraocima regiona.


Ingeniozna ( i po kritičkom mišljenju autora ovog teksta, najbolja u BiH) poetesa Jovanka Stojčinović-Nikolić, članica Udruženja književnika RS, dobitnica svih mogućih regionalnih nagrada i priznanja za svoj književni rad, predstavila se zeničkoj publici prelijepim stihovima izabranim, kako je rekla, „specijalno za moje zeničke prijatelje i poštovaoce“ .

 

Ništa manje kvalitetan, rekao bih - harizmatični Darko Cvijetić, pjesnik, pozorišni glumac i režiser , govorio je svoju šokantno-inovativnu poeziju, koja bi uznemirila i kulturne sredine daleko prijemčivije za poetiku a la Darko.

 

Književnik Kemal Mahmutefendić je pročitao svoje, izuzetno toplo i nadahnuto, viđenje Jovankine poezije, nakon čega su Željko Grahovac i Elis Bektaš „malim“ kritičkim osvrtom na dvije neobične poetike začinili ovo nesvakidašnje književno dešavanje, kojim je Gradska biblioteka poprilično podigla rejting, inače uobičajenih gostovanja šarolike književne bratije.


Bojan Bogdanović

Posljednje od

Povezani članci (by tag)