19 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 08 Novembar 2012 21:23

Video: Fotografija BiH 2012

Pogledajte promotivni video za konkurs „Fotografija godine BiH 2012“  Za timelapse video “Fotografija godine BiH 2012” autora Jasmina Hrnjice snimljeno je preko 5000 fotografija od čega je iskorišteno više od pola. Video je urađen isključivo od fotografija koje su snimili Dejan Đurić i Haris Čalkić, a između ostalog korišteno je i 50 fotografija odabranih na konkurs “Fotografija godine BiH 2011”. 

 


Ovaj video najavljuje konkurs “Fotografija godine BiH 2012”  koji već treću godinu organizuje portal Fotografija.ba (www.fotografija.ba) koji djeluje kao sekcija Udruženja Urban (www.udruzenjeurban.ba) iz Sarajeva, a obuhvata takmičenje u pet kategorija: Priroda, Ljudi, PRESS, Grad i Kreativna fotografija.

 

Više o svemu kao i prijavu za konkurs možete naći na linku – www.fotografija.ba/konkurs

 

Ovogodišnji konkurs je podržala Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, a generalni sponzor konkursa je Canon (www.canon.ba), a osim toga konkurs su podržali i sljedeći sponzori i prijatelji: Kim Tec, AVTERA BH, DHL, Shoebedo, BLMedia, Galerija BlackBOX, Galerija Boris Smoje, Centar mladih Livno, Studio LISICA itd.
Medijski partneri konkursa: RSG, RSG 1, eKapija.ba, Radiosarajevo.ba, DEPO Portal, Nezavisne novine, Face TV, Banjalukalive.com, Bljesak.info, Dani, Magazin START BiH, 6YKA, ZenicaBlog i Cahayabox.

 

Konkurs je otvoren za slanje fotografija do 31.12.2012. godine.