29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 12 Septembar 2012 15:17

Nova premijera u BNP Zenica

Druga premijera u novoj sezoni BNP-a Zenica – Put do čarolije Bosansko narodno pozorište Zenica nakon premijerne izvedbe predstave „Grebanje ili Kako se ubila moja baka“ svojoj publici je pripremila još jedna pozorišni spektakl. Ovog puta riječ je o dječijoj predstavi „Put do čarolije“ koja će svoju premijeru doživjeti na Maloj sceni „Žarko Mijatović“ u četvrtak, 13.9. sa početkom u 19:00 sati.

 

Režiju predstave potpisuje Miroljub Mijatović, rukovodilac Dječije, omladinske i lutkarske scene, a predstava je rađena po tekstu Vladimira Đorđevića. Najmlađu publiku će na putu ka čaroliji voditi glumci BNP-a Zenica Anđela Ilić i Miroljub Mijatović, a na sceni će tokom tog putovanja Lana Zablocki-Džehverović i Abidin Čolaković uživo izvoditi pjesme za djecu, čiji je teskt direktno vezan za pustolovine likova predstave. Autori muzike i tekstova pjesama su Abidin čolaković i Elvir Škiljo, kostime za likove Sove i Papagaja kreirala je Zijada Kurtodžija-Vučak, a scenografiju potpisuje Mensur Begičević. Predstava je namijenjena djeci preko 4 godine starosti. Prva repriza predstave zakazana je za nedjelju, 16.9. i počinje u 11:00 sati.

pres bnp6
...

Kabare klub Bosanskog narodnog pozorišta bio je mjesto susreta budućih glumačkih snaga ovog pozorišta - polaznicima i starijim članovima Dramskog studija BNP-a i njihovim roditeljima. Povodom početka nove teatarske i školske godine, prisutnima su se obratili direktor pozorišta Hazim Begagić, voditelj Dječije, omladinske i lutkarske scene Miroljub Mijatović i Nedžad Fejzić, teatrolog BNP-a, koji su prisutnima zaželjeli dobrodošlicu i upoznali ih sa načinom i dinamikom rada tokom jednogodišnjeg ciklusa edukacije u dramskom studiju. Ovo je ujedno bila prilika za nove polaznike da se upoznaju sa menadžementom pozorišta i starijim polaznicima škole glume, da razmijene mišljena i jedni drugima prenesu do sada stečeno iskustvo.
Dramski studio kreće sa radom od sredine septembra, a voditelji škole su članovi glumačkog ansambla BNP-a. Dinamika rada će se utvrđivati u skladu sa školskim obavezama polaznika studija i radnim obavezama voditelja DOLS-a.