23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 09 Avgust 2012 04:57

Foto konkurs:Mir u objektivu

Mir u objektivu – Natječaj za najbolju fotografiju - Mreža za izgradnju mira poziva sve kreativce, bez obzira na dob, da se prijave na natječaj za najbolju dokumentarnu fotografiju iz oblasti ljudskih prava na temu: "Mir u objektivu" i svojim fotografijama doprinesu izradi Mirovnog kalendara za 2013. godinu. Tema "Mir u objektivu" u ovom natječaju omogućava autorima/icama izražavanje specifičnih vizija mira, pojma koji dozvoljava široku kreativnu obradu. Specifično, mir preko fotografskog objektiva može biti predstavljen simbolično, mir kao antimilitaristički projekt, mir kao žena, mir kao bijeli golub sa maslinovom grančicom, mir kao aktivnost, mir kao sigurnost, mir kao zaštita, mir za čovječanstvo. Konkretno mir ili mir kao metafora, manje je važno. Bitna je vaša ideja i kreativnost u realizaciji iste.

Natječaj je otvoren do 21. rujna/septembra, 2012.
Fotografije se šalju isključivo u elektronskom obliku na e-mail:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Fotografije moraju zadovoljavati sljedeće uvjete:
• svaki/a autor/ica može poslati do tri fotografije
• fotografije moraju biti isključivo u digitalnom obliku, crno bijele ili u boji, mogu biti razvijene iz filma ili dijapozitiva
• fotografije rađene mobilnim telefonom, foto-montaže i digitalno manipulirane fotografije ne mogu sudjelovati na konkursu; također, fotografije ne smiju sadržavati nikakve tekstualne poruke niti potpise
• fotografije trebaju biti optimizirane za print, 300 dpi, isključivo u JPG formatu, minimum 1024 px po kraćoj strani
• naziv fotografije/file-a mora sadržavati ime i prezime autora/ice, naziv fotografije kao i redni broj fotografije, kako slijedi: ime_prezime_nazivfotografije_01.jpg
• pravo učešća na foto-natječaju imaju svi fotografi, amateri i profesionalci iz Bosne i Hercegovine i inostranstva
• za sve upite budite slobodni obratititi se na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Preporuka: Prilikom slanja fotografija e-mailom molimo šaljite ih razdvojene kako prilozi u poruci ne bi prelazili 10MB. Prijavnicu pošaljite u prvom e-mailu.
Radove primamo zaključno sa 21.09.2012. nakon čega će stručni žiri odabrati 12 najboljih fotografija od kojih će prve tri biti i nagrađene.
Uži izbor najboljih fotografija biti će objavljen u posebnoj galeriji na www.mreza-mira.net i predstavljen na izložbama, a svi autori/ke objavljenih fotografija će dobiti po pet kalendara.
Radovi koji nemaju uredno popunjenu prijavnicu i koji ne udovoljavaju tehničkim propozicijama, neće biti prihvaćeni.


Natjecatelj/ica-autor/ica osobno je odgovoran/a za prikazani motiv na fotografiji, a organizatoru, bez naknade za autorski honorar, daje pravo korištenja izloženih radova za izradu Mirovnog kalendara 2013. i drugih promo materijala Mreže za izgradnju mira. Sve objavljene fotografije biti će potpisane od strane autora/ica.


Izradu Mirovnog kalendara 2013. podržava projekt Izaberimo mir zajedno uz pomoć Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a partneri u organizaciji natječaja ove godine su Centar za fotografiju, film i multimediju Sarajevo i portal fotografija.ba

 

Mreža za izgradnju mira nema obavezu vraćanja materijala i zadržava pravo korištenja i objavljivanja bez naknadnog odobrenja i/ili bez plaćanja nadoknade autoru/ici. Autori/ce garantiraju originalnost fotografija prijavljenih na natječaj, autorstvo iznad fotografija, te da prijavljene fotografije nisu nikad ni u kojoj formi objavljivane (tiskani i/ili elektronski mediji). Napominjemo da ćemo automatski isključiti iz natječaja sve fotografije za koje se utvrdi da su preuzete od drugog autora/ice ili za koje se utvrde eventualne nepravilnosti po pitanju autorstva. Dodatno, fotografija ne smije zahtjevati odobrenje treće osobe. Učešćem na natječaju, svi sudionici/e pristaju na uvjete natječaja. Mreža za izgradnju mira ne snosi odgovornost u slučaju zloupotrebe autorskih fotografija prijavljenih na natječaju od strane sudionika/ca na natječaju, i/ili trećih osoba.

 

natjecaj20122