Printaj ovu stranu
utorak, 03 Juli 2012 14:46

Art Cinema u Ekranu od 12.07.

ART CINEMA - BOLJI I DRUGAČIJI  - OD 12.JULA U MULTIPLEXU EKRAN - Besplatan pristup programu uz račun konzumacije u vrijednosti
od 2 KM ostvarene u objektu multiplexa na dan projekcije.

 

ART CINEMA – BOLJI I DRUGAČIJI ( O programu)
Multiplex Ekran Zenica započinje pilot projekat pod nazivom ART CINEMA – BOLJI I DRUGAČIJI. Ovaj program će od 12 do 18. Jula donijeti dva naslova iz filmskih arhive, sa posebnim akcentom na filmove koje je priliku imala pogledati samo festivalska publika a koji nisu dobili priliku za redovno prikazivanje u kinima. Želja nam je da program ART CINEMA postane stalni sadržaj u multiplexu Ekran koji bi ubuduće činili i neki od najboljih filmova koji su proteklih godina privukli pažnju kritike i publike na prestižnim festivalima širom svijeta – u Sandensu, Berlinu, Kanu, Londonu, Lokarnu, Veneciji. Ovaj sadržaj također ima za cilj da domaćoj publici pruži priliku da pogleda i najnovija ostvarenja kultnih filmskih autora, kao i priliku da upozna mlade i još uvek nedovoljno poznate filmske autore iz Zenice, Bosne i Hercegovine i regiona.

 

BOLJI I DRUGAČIJI ( Način pristupa programu):

 

Redovnom kupovinom ulaznice po cijeni od 2 KM ili BESPLATNO uz napravljenu konzumaciju u vrijednosti  od minimalno 2 KM u objektu multiplexa Ekran na dan željene projekcije. Sačuvajte račun i prezentujete ga na blagajnama multiplexa, čime stičete pravo besplatnog prisustva projekciji filma Art Cinema programa.

 

SEDMICA OD 12 DO 18. JULA DONOSI DVA “ART CINEMA” NASLOVA:

 

LOŠ PORUČNIK
The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans (2009.)
122' akcija, krimi, triler, crna komedija
Crnohumorni triler Wernera Herzoga o korumpiranom policajcu (Nicolas Cage) koji je ovisan o svom poslu, drogi i kocki. Rimejk kultnog filma Abela Ferrare.  Terence McDonagh (Nicolas Cage) je policajac koji u New Orleansu nakon uragana Katrine istražuje ubojstvo petero senegalskih imigranata. Pokušava se riješiti velikih dugova, pa ulazi u posao s dilerima droge. Njegov ionako već buran život dodatno komplicira prostitutka (Eva Mendes) u koju se zaljubljuje, a počinje i halucinirati. Je li iskusni policajac pred raspadom?

LU RIDOV BERLIN
Originalni naziv: Berlin (2007)
Žanr: dokumentarni, muzički
Trajanje: 85 min.
Izuzetan dokumentarni film o Lu Ridovoj izvedbi njegovog najsumornijeg albuma Berlin, snimljenog daleke 1973. godine. Ovaj konceptualni album, osmišljen kao lirična priča o dvoje narkomana, prepuna nasilja, bola i smrti, kritičari su ocjenili kao “izuzetno neslušljiv”. Lu Rid još tada obećava da pjesme s albuma nikad neće izvoditi uživo. Međutim, decembra 2006.godine, na nagovor vlasnika kluba Ann’s Warehouse u Bruklinu, svi ljubitelji ovog albuma mogli su po prvi put da ga uživo čuju. Trideset tri godine zakašnjeli, a opet toliko željeni nastup trajao je pet noći, a kamerom ga je zabilježio reditelj Julian Schnabel.

www.multiplexekran.ba

Informacije i rezervacije ulaznica na blagajnama multiplexa
ili na broj 032 407 518

Posljednje od

Povezani članci (by tag)