Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 18 Juni 2012 09:26

BNP-u nagrada u Zagrebu

Predstava zeničkog Bosanskog narodnog pozorišta u koprodukciji sa MESS-om "Pismo iz 1920." u režiji Olivera Frljića dobila je specijalnu nagradu za hrabro preispitivanje identiteta na jučer završenim "Danima satire Fadila Hadžića". Dodjela nagrada upriličena je u Satiričkom kazalištu "Kerempuh", a najboljom predstavom u cjelini je proglašena predstava "Moj sin samo malo sporije hoda" u izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih.

 

Od 1. juna na tradicionalnom festivalu Satiričkog kazališta "Kerempuh", koji od ove godine nosi naziv "Dani satire Fadila Hadžića", prikazano je deset komediografskih i satiričkih djela koja su se, po izboru kazališnog kritičara Hrvoja Ivankovića, bavila raznim oblicima obiteljske disharmonije. O nagradama je odlučivao Ocjenjivački sud u kojemu su bili Dora Ruždjak Podolski, Vili Matula i Bojana Radović. Na Dane satire ove se godine prijavio rekordan broj predstava - četrdeset. Na kraju su se u konkurenciji našle četiri predstave zagrebačkih, četiri ostalih hrvatskih pozorišta, i samo dvije inozemne predstave, među kojima i predstava zeničkog pozorišta kao jedina iz BiH.

 

Nagrada "Zlatni smijeh" je trinaesta nagrada ove pozorišne sezone za BNP Zenica i četvrta za "Pismo iz 1920." Pet nagrada dobila je predstava "Stranci", nagrađeni su i "Zatvorenih očiju" i "Sex, laži i divlje guske", te pojedinačno glumci BNP-a Faketa Salihbegović Avdagić i Mugdim Avdagić, te pokojni Žarko Mijatović.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)