21 Oktobar 2020
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 12 Juni 2012 01:33

BNP: Dječije stvaralaštvo ZDK

Dječija ,omladinska i lutkarska scena Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici četvrti put je organizovala Smotru predškolskog i školskog dramskog stvaralaštva. Na jednom mjestu su se našli učenici osnovnih i srednjih škola, te djeca predškolskog uzrasta iz Zenice, Kaknja, Zavidovića, Visokog, Tešnja, Jelaha i Breze, sa ciljem njegovanja i promocije dramskog stvaralaštva. Nastupili su učenici predškolske ustanove "Mala kreativna škola" Zenica, mališani ustanove "Mladost" Kakanj, ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje iz Zenice, te dječaci i djevojčice iz vrtića "Bambi". 

 

Među osnovcima su se našli očenici osnovnih škola "Meša Selimović" iz Zenice, Prve osnovne škole iz Zavidovića, dok je OŠ "Huso Hodžić" iz Tešnja u svoju predstavu uključila i djecu sa posebnim potrebama. Predstave su priredili i učenici zeničkih škola „Edhem Mulabdić“, te „Mak Dizdar“. 

 

- Funkcija ovakvih okupljanja je druženje i razgovor svih onih koji rade sa mladim, kazao je rukovodilac Dječije, omladinske i lutkarske scene BNP-a Miroljub Mijatović.

U grupi srednjoškolaca nastupili su učenici Gimnazije "Muhsin Rizvić" iz Kaknja, medrese "Osman ef. Redžović" Visoko, i srednjoškolci KŠC "Sveti Pavao" iz Zenice.