29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 11 Juni 2012 10:53

Aforizmi Seida Imamovića

U Preporodu je promovisana knjiga aforizama Seida Imamovića, "ZAGONETNI PODSMIJEH". Promocija je održana u velikoj sali Doma BZK-a Promotori su bili Željko Grahovac-književnik i književni kritičar, Alija Kulenović-karikaturista, Abdulah Alić, Lono-aforističar, Seid Imamović-autor, Moderator: Faruk Kadrić, sekretar "Preporoda". U muzičkom dijelu promocije nastupili su Lejla Begović - violina i Amra Kahriman - flauta.


Recenzent Željko Grahovac je, između ostalog, naglasio "da se sa ovim prvjencom aforizama Seida Imamovića, proširio krug humorista i aforističara iz Zenice. Naime, nadaleko su bili priznati i poznati Cakan Mulalić, Ladislav Kostijal, Bojan Bogdanović, Alija Kulenović, Alija Hodžić, Bogoljub Ilić, Zdenko Lacković, Vuk Stanišić, kojima su se poslije rata pridružili još i Muharem Omerović, Abdulah Lono Alić, Suno Kovačević i evo sada i Seid Imamović, kojem je ovo treća knjiga koja preferira humor". Na kraju je recenzent Grahovac zaključio "da je Imamović ovom zbirkom aforizama definitivno potvrdio svoju prisutnost na našoj književnoj sceni".


O knjizi su se pohvalno izrazili i karikaturista u ovoj knjizi, Alija Kulenović, te Abdulah Alić Lono. Na kraju je i autor pročitao desetak aforizama, koje su prisutni nagradili aplauzom.

 

zagpod2