28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 23 Avgust 2011 11:00

Sutra protiv Olimpica u 17h Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

pripoljac-gavran-sabicNakon tri uzastopna poraza na startu jesenjeg dijela Premijer nogometne lige BiH ,nogometaši Čelika zabrinuli su sve ljubitelje nogometa u Zenici. Dodatna nervoza uvukla se u redove zeničkog premijerligaša nakon poraza od Slavije. Vremena za predah nema i već u srijedu 24. avgusta Čelik će na Bilinom polju ugostiti sastav Olimpica.

 

"Što se tiče utakmice protiv Olimpica, nama bi bilo teško ko god da dolazi u srijedu bio, a kamo li Olimpic koji je dao četiri gola Zrinjskom i time se pokazao kao ekipa koja je od prvog dana jedan od glavnih pretendenata za prva tri mjesta, jer igračkim kvalitetom to i zaslužuje. Problem smo mi, i moramo samo sebe da gledamo, a dosad nismo ništa uradili", kazao je Boris Gavran, trener Čelika na današnjoj  press konferenciji.

U nastavku svog izlaganja Gavran se osvrnuo na primljene golove u tri protekle utakmice:
"U tri utakmice primili smo sedam golova, svi ti golovi plod su isključivo pojedinih grešaka. Ne mogu da kažem da nas je neko nadigrao, ali svakako je činjenica da nemamo niti jednog boda. U srijedu je najbitnija utakmica za nas kada je prvenstvo u pitanju i to će da nam pokaže gdje smo i šta smo. Najveći smo problem sami sebi. Nezgodno mi je zbog svih ljudi koji su tu zbog Čelika i žao mi je, volio bih zbog svih tih ljudi, kao navijača i nas koji to ovdje želimo da u srijedu pobijedimo i okrenemo se boljim danima."

Trener Boris Gavran najavio je danas da će za naredni susret biti izmjena u timu.

Današnjoj press konferenciji prisustvovao je i direktor kluba Nermin Šabić.

Šabić je između ostalog naglasio da je klub u proteklih godinu dana radio bez Upravnog odbora, ali da su otkako je on na čelu, obaveze prema igračima, upravi, radnoj zajednici i ostale obaveze ispunjavane na vrijeme bez stvaranja novih dugovanja. Također Šabić je kazao da je spreman za saradnju i da svi koji mogu bolje i kvalitetnije raditi mogu doći u Čelik.

Utakmica 4. kola Čelik - Olimpic igra se u srijedu 24.8.2011. godine u 17 sati.

txt i foto preuzeti sa Nogometniklubcelik.ba

Čitano 4391 puta