28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 22 Mart 2012 11:16

Kenan Crnkić Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Dr Kenan Crnkić, docent na katedri za menadžment i organizaciju Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, imenovan je za potpredsjednika ECSB - Evropskog komiteta za mali biznis i preduzetništvo (European Council for Small Business and Entrepreneurship).

ECSB je vodeća evropska institucija koja za cilj ima razumijevanje i promociju preduzetništva i malog biznisa u Evropi a koja djeluje u sklopu ICSB - Međunarodnog savjeta za male biznise (International Council for Small Business).

 

ICSB je najstarija međunarodna institucija ovog karaktera koja postoji više od 50 godina, sa sjedištem u Washingtonu, Sjedinjene Američke Države. Putem navedenih komiteta i savjeta na globalnom nivou koordinira se rad na jačanju preduzetništva i malog biznisa kao ključnih generatora ekonomskog razvoja.

Pored svog akademskog angažovanja, dr Crnkić od ove godine obnaša funkciju Predsjednika Upravnog odbora Mikrokreditne fondacije „Prizma“, institucije koju je s pozicije Generalnog direktora vodio proteklih 7 godina, a koja je u svom dosadašnjem radu podijelila preko 330.000 kredita upravo za preduzetništvo i mali biznis u ukupnom iznosu većem od 530 miliona KM.

Prizma je neupitan tržišni lider i vodeća mikrokreditna organizacija u Bosni i Hercegovini i široj regiji, sa 50 registrovanih filijala, iz kojih više od 250 mladih i visoko obučenih kadrova opslužuje preko 70.000 aktivnih klijenata u 100 opština na prostoru cjelokupne države.

Pored izvanrednih rezultata u svome dugogodišnjem uspješnom radu i djelovanju dobitnik je i velikog broja nagrada i priznanja od kojih se posebno ističu nagrada za Privrednu ličnost godine u Bosni i Hercegovini te Menadžera godine i Menadžera decenije u Jugoistočnoj Evropi.

Upravo kombinacija akademskog i naučno-istraživačkog rada sa izvanrednim dostignućima u domenu praktičnog rukovođenja biznisom opredijelila je vrhovni savjet i Upravni odbor ESCB da nakon oficijelne nominacije zvanično imenuje dr Crnkića na ovu prestižnu funkciju.

 

{!jomcomment}

Čitano 4056 puta