Printaj ovu stranu
utorak, 16 Avgust 2011 11:06

U porodici osumnjičene Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

rizvanze1Uoči ikindija-namaza i klanjanja dženaze rahmetli Ahmedinu Dizdareviću posjetili smo i Vernesinu majku Džemilu Rizvanović, koja se, nakon smrti prvog muža, udala za Ahmedinovog brata Senada.

S njim, potvrdile su nam to i komšije, živi u skladnom braku i sada će se morati brinuti i o svojim unucima, a suprugovim bratićima, čime je i porodična tragedija veća. Prepričava nam, iz perspektive svoje kćerke, događaj od kobne subotnje noći.

 

- Došao je pijan, tražio 50 KM, a ona mu je kazala da nema. Tražio je makar 25 KM, opet mu je kazala da nema, jer je novac štedjela za operaciju mlađeg sina. Naljutio se, kazao je: Sada ćeš vidjeti šta ću ti uraditi, neće te niko prepoznati - kaže Džemila.

Nevresa je tada uzela u naručje mlađeg sina i pokušala istrčati iz kuće.

- Nije uspjela izaći, a u naguravanju su došli do kuhinje. Ona je u jednoj ruci držala dijete, a drugom je uzela nož. Da li ga je htjela samo zaplašiti, ne znam, ali dogodila se katastrofa. Alkohol je za sve kriv, a navodno je bio počeo koristiti i drogu. Ne znam šta mu je bilo, ali Ahmedin je, ne mogu duše griješiti, prema svima bio dobar kada je trijezan - govori Džemila.

Dok je bio dijete, Ahmedin je stalno dolazio kod Džemile, prespavao bi zajedno s njenim sinovima. Ona kaže da će se, šta god da se desi s njenom kćerkom, brinuti o djeci.

- Djecu ne dam od sebe! Dok sam živa, ja djecu ne dam nikome! Oni će biti kod mene. Suprug i ja imamo minimalne penzije, ali nećemo dozvoliti da im išta fali - poručuje Džemila.

Dnevni avaz

Čitano 5097 puta Zadnji put promjenjen utorak, 16 Avgust 2011 14:35
zblog

Posljednje od zblog

Povezani članci (by tag)