29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 12 Novembar 2011 11:36

Predali se pucači kod Tena Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

tenzen4

Dvije osobe su zadobile teške, a jedna lake ozljede u obračunu koji se dogodio u 1.45 jutros na raskrsnici zeničkih ulica Aska Borića i Zmaja od Bosne, ispred kluba Ten.

Kako saznajemo, sa jedne strane su bili Emir Bešlić, te Amar i Sulejman Tabaković, a sa druge Džemal i Bahrudin Mahmić, te Sadam Stupar. Povod za sukob nije zvanično saopćen, a ni u nezvaničnim pričama nije bilo moguće saznati šta ga je uzrokovalo. Prema najnovijim informacijama, sva trojica napadača, Bešlić i rođaci Tabaković predali su se danas popodne i pritvoreni su zbog dovođenja u vezu sa ovim djelom.

 

U sukobu su povrede zadobili Mahmići i Stupar, dok su nakon upotrebe pištolja, a potom i fizičke sile, u bjegstvu Bešlić i Tabakovići. Policija, kako nam je saopćeno, traga za tri osobe, ali nam zvanično nije potvrđen identitet napadača. Džemal Mahmić i Sadam Stupar su na Intenzivnoj njezi, a Bahrudin Mahmić je pušten na kućno liječenje.

Napadači, Bešlić i Tabaković, su bili u bjegstvu i prema današnjim podacima, bili su nedostupni policiji do poslijepodne. Inače, Amar Tabaković sa jedne i Džemal Mahmić sa druge strane su osuđenici Kazneno – popravnog zavoda Zenica, koji su se u trenutku pucnjave nalazili, kao primjerni osuđenici, na korištenju vanzavodskih pogodnosti.

Čitano 16072 puta Zadnji put promjenjen subota, 12 Novembar 2011 16:34