28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 15 Mart 2012 09:00

Novi detalji zločina na Jaliji Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

jp5Emil Prusac iz Zenice pucao je rano jutros u svoje dvije kćerke Ninu 7) i Emili (17), nakon čega je izvršio samoubistvo. Ljekari Kantonalne bolnice Zenica bore se za živote sestara, a patolozi su potvrdili smrt njihovog oca, na licu mjesta.

 

Kada budeš čitala ovu poruku nas više neće biti..., pisalo je u SMS poruci, koju je u 6.55 Zeničanka Lejla Prusac pročitala na ulici, dok je bila na putu prema svom radnom mjestu u Zavodu za javno zdravstvo Zeničko-dobojskog kantona.
Autor poruke bio je njen suprug Emil (47), koji je, dok se Lejla u roku od tri minuta vratila u stan u prizemlju zgrade, na adresi Jalimamov put broj pet u naselju Jalija, u centru Zenice, ostvario svoje prijetnje.
Lejla je, jednu do druge, u dječjoj sobi, nepomične, krvavih glava, pronašla kćerke Emili (17) i Ninu (7). Pored njih bilo je tijelo njihovog oca Emila.
Prije nego što se ubio, Emil, kojeg komšije i prijatelji znaju kao ljubaznog i čestitog komšiju, uzornog oca i muža, u 6.50, iz puške, za koju je prema nepotvrđenim informacijama posjedovao dozvolu, pucao je svojim mezimicama ravno u glave.
Lejla je, jednu do druge, u dječjoj sobi, nepomične, krvavih glava pronašla kćerke Emili (17) i Ninu (7). Pored njih bilo je tijelo njihovog oca Emila
"U 7.05 dvije pacijentice dovezene su na Odjel za urgentnu medicinu Kantonalne bolnice s teškim tjelesnim povredama, opasnim po život. E.P. je odmah prebačena na Službu za intenzivnu njegu i terapiju boli, dok je mlađa N.P. nakon hirurške intervencije takođe zbrinuta na intenzivnu njegu. Njihovo stanje je teško, povrede su životno ugrožavajuće i nezahvalno je davati bilo kakve prognoze", danas oko 15 časova izjavila je Aida Buro, portparol Kantonalne bolnice Zenica.
Okolnosti pod kojima je došlo do tragedije u porodici Prusac danas su znali samo inspektor MUP-a ZDK i dežurni kantonalni tužilac Sead Kožo, koji su u prisustvu Emilove supruge Lejle obavili uviđaj.
U naselju Jalija, u kojem su Emila upamtili kao čovjeka bez poroka i čovjeka koji je bio spreman svakome pomoći, vladali su šok i nevjerica.
Emil nije imao stalno zaposlenje, povremeno je radio kao moler ili volonter prilikom deratizacije, međutim njegova porodica živjela je pristojan život. Imali su i kuću na moru, gdje su često odlazili.
"Nikome nije jasno kako je to mogao uraditi, posebno ne svojim kćerkama, koje je svakodnevno pratio u školu, pred njih izlazio... Otkako je prije šest- sedam godina doselio u stan, koji je u vlasništvu Lejlinog rođaka Seada Lišnjića, bio je pedantan, brinuo se o čistoći ispred zgrade, nema govora da je konzumirao alkohol ili droge", o Emilu je danas biranim riječima govorio njegov komšija Enes Bolić.
Djevojčice su dovezene u bolnicu s povredama opasnim po život. Istakao je da je Emil u svemu bio podrška supruzi.
"Evo, baš doktorica priča kako je prije dva dana kod nje dovodio stariju kćer jer je imala gripu i da je insistirao da joj propiše antibiotike kako bi što prije ozdravila", rekao je Bolić.
Emili je učenica 3. razreda Gimnazije KŠS "Sveti Pavao", a njena deset godina mlađa sestra Nina prošle godine je krenula u prvi razred osnovne škole.
Portparol MUP-a ZDK Aldina Ahmić izjavila je da će po nalogu kantonalnog tužioca Seada Kože danas biti obavljena obdukcija tijela Emila Prusca.

Pokušaj ubistva dvije maloljetne kćerke i samoubistvo koje je izvršio Emil Prusac treći je tragični događaj koji se u gradskom naselju Jalija u Zenici, u krugu od 50 metara, dogodio u posljednja tri i po mjeseca.

Edhem Malkoč (62) 9. decembra prošle godine je u svom domu nožem ubio dugogodišnju prijateljicu Branku Bogdanović (55), a 23. februara, desetak metara dalje od stana u kojem se dogodio zločin, dostavno kombi vozilo pregazilo je staricu Aidu Zekić (72).

{!jomcomment}

NEZAVISNE NOVINE - A. Mujkić

NOVI DETALJI OKO ZDRAVSTVENOG STANJA I GALERIJA FOTOSA SA UVIĐAJA I IZ OVE NEZAPAMĆENE PORODIČNE TRAGEDIJE DOSTUPNI NA OVOM LINKU - KLIKNI OVDJE

Čitano 24086 puta Zadnji put promjenjen petak, 16 Mart 2012 12:48