29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 22 Juli 2011 21:37

Zatvorske kazne auto-bandi Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

zenica4Kantonalni sud Zenica prihvatio sporazume šestorice optuženih i uhapšenih u velikoj aferi auto-krađa. Kako nam je potvrđeno u sudu, dvojica optuženih koji su se branili sa slobode nisu se pojavili na izjašnjenju, dok je prošle sedmice saslušano trinaest osoba sa slobode, i svi odreda su negirali krivnju. Prema podacima dobijenim na sudu Sporazumno priznanje krivnje sa Tužilaštvom potpisali su Sifet Šabić (Zenica, 46), za pomaganje u teškoj krađi na osam mjeseci zatvora, dok su preostali osuđeni za krivično djelo organizovanog kriminala.

To su Džemal Mehičić (Zenica, 26), godina i dva mjeseca zatvora, Mustafa Bektaš (Počulica Vitez 28) godina i četiri mjeseca zatvora, dok su na po godinu osuđeni Semir Silajdžija (Zenica 32), Zoran Mirjanić (Sokolac (30) i Amel Faljić (Zavidovići (32). Nakon potpisivanje Sporazuma sva šestorica su pušteni iz pritvora, dok je u pritvoru još samo Meho Tiratlić iz Zenice.

Optužnica tereti organiziranu grupu za krađu nekoliko desetaka skupocjenih automobila. U organizovanoj grupi je identificirano četrnaest optuženih iz Zenice, dva iz Lukavca, po jedan iz Banjaluke, Sokoca, Viteza, Zavidovića, Orašja i Tuzle.  Optuženi su čak u četrdeset šest tačaka optužnice da su kao pripadnici grupe za organizovani kriminal, koja je formirana u toku 2008. godine i koja je djelovala  tokom 2009. i 2010. godine na području ZDK, TK, SBK i Posavskog kantona krali auta i iznuđivali novac nakon krađa.

Čitano 4522 puta