Printaj ovu stranu
utorak, 16 Avgust 2011 14:24

Uhapšen zbog droge Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

policija-trakaOperativnim radom na terenu policijski službenici Odsjeka za posebne namjene MUP-a ZE-DO kantona su došli do određenih saznanja i podataka o kriminalnim aktivnostima lica S.A. iz Zenice, nakon čega se pristupilo opsežnim kriminalističkim provjerama koje su potvrdile tačnost istih, o čemu je odmah upoznato i Kantonalno tužilaštvo Zenica, po čijim nalozima se postupalo u naznačenim aktivnostima.

 

U cilju dokumentovanja krivičnog djela i procesuiranja izvršioca istog, uz saglasnost nadležnog tužioca, od strane policijskih službenika Odsjeka za posebne namjene je dostavljen zahtjev sudiji za prethodni postupak Općinskog suda u Zenici za izdavanje naredbe za pretres stana koji koristi lice S.A., nakon čega je na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, dana 15.08.2011. godine, izvršen pretres stana koji koristi navedeno lice a koji se nalazi u Zenici, u ulici Talića brdo broj 8. Izvršenim pretresom pronađena je određena količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto težine 80.00 grama, 12 stabljika koje izgledom asociraju na opojnu drogu cannabis sativa te jedna digitalna vaga za precizno mjerenje. Pronađena biljna materija i predmeti su privremeno oduzeti od strane policijskih službenika i bit će predmet vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a ZE-DO kantona, kako bi se utvrdilo o kojoj vrsti opojne droge se radi.

Lice S.A., rođeno 1971 godine, iz Zenice, je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje PU I u Zenici, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Odsjek za posebne namjene MUP-a ZE-DO kantona će Kantonalnom tužilaštvu Zenica dostaviti službeni Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je navedeno lice počinilo krivično djelo “Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. KZ FBiH.


URED POLICIJSKOG KOMESARA

Čitano 3894 puta
zblog

Posljednje od zblog

Povezani članci (by tag)